Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Makro i Lindesberg

Har sett att det ofta publiceras makrobilder här, och jag vill inte vara sämre. Har nyligen uppgraderat mig med en ny Nikon D7200 och jag har inte tagit så många bilder ännu, men här kommer ett par nytagna med ett gammalt Micro-Nikkor 60 mm. 1:2,8. Det objektivet saknar VR så det får kanske bli en framtida investering, men jag lyckades ändå att inte skaka så mycket att det märks.

 En Blomfluga ryttlar framför en Pelargon på altanen  DSC_0095En Blomfluga ryttlar framför en Pelargon på altanen 

En Blomfluga ryttlar framför en Pelargon på altanen DSC_0097

En Blomfluga ryttlar framför en Pelargon på altanen

Har även haft besök av några fjärilar så varför inte visa dem också.

En Pärlemorfjäril har landat på en Rudbeckia DSC_0077En Pärlemorfjäril suger nektar från en Rudbeckia denna bilden är dock tagen med ett Nikkor 70-300 mm. Det går att ta "makro" med ett 70-300 mm. objektiv också inställt på 300 mm. 

En Nässelfjäril suger nektar från en Rudbeckia DSC_0058 copy copy

Här har jag använt ett 18-200 mm. på en Nässelfjäril som har landat på en Rudbeckia i rabatten. Bilden är kraftigt beskuren det är ändå hyfsad skärpa men den kan inte mäta sig med ett riktigt makro förstås.

En utslagen Rudbeckia i rabatten

En utslagen Rudbeckia, Röd 'Starlight'- Echinacea purpurea tagen med Micro-Nikkor 60 mm.

Porträtt på Dennis med Micro-Nikkor DSC_0104

Det gick bra att ta ett porträtt på Dennis med Micro-Nikkor också.

Det var några bilder tagna med min nya Nikon D7200 som jag hittills är mycket nöjd med, men den skiljer sig en del mot min gamla D90 som jag haft i 8 år nu, den är mycket snabbare, den har lite större bildskärm, en del knappar och reglage har ändrats, så det har tagit lite tid att hitta men med tiden så lär jag mig nog det också.

Det var allt för den här gången.

Ha det gott

Stig

 

Inlagt 2016-08-06 12:20 | Läst 1414 ggr. | Permalink
Fina bilder och gluggen verkar ju fungera fint VR eller ej. :)
/Affe
Svar från Stican 2016-08-08 09:13
Tack Affe. Den fungerar mycket bra och jag har testat en 35-70 mm. 2,8 också. Det verkar som att min nya Nikon jobbar snabbare med de här äldre Nikkorobjektiven med mekanisk autofokus än min D90.
Ha det gott/Stig
Tycker Dennis är finast. På första bilden hänger blomsterflugan i luften, och det är överraskande svårt att fånga de små rackarna friflygande. Grattis.
Svar från Stican 2016-08-08 09:18
Tack så mycket Stefan för fina kommentarer, jag har provat förr men med mina äldre Nikon-kameror har det inte lyckats så ofta. Håller med om att bilden på Dennis är bra, det kanske är lite objektivets förtjänst.
Ha det gott/Stig
Snyggt på blomflugorna som flyger tycker jag. Fjärilar är alltid vackra men flygande insekter är betydligt svårare att fånga på bild. Dennis ser ut som en skön liten kille.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2016-08-08 09:27
Tack Lena för att du gillar mina blomflugor och jag håller med dig att det är roligare när det lyckas med insekter som flyger. Dennis är mycket kul kompis, och han är mycket social både med andra hundar och med människor. Efter mycket letande bland ett par externa hårddiskar så hittade jag slutartiden på mina badande Pilfinkar och det var enligt EXIF 1/125 sek bländare 4,0
Ha det gott/Stig
Du blir säkert nöjd både med nya kameran och bilderna..
Har också en och är riktigt nöjd..
Mv/G
Svar från Stican 2016-08-08 09:31
Tack Gunte för din kommentar. Kul att höra att dina omdömen om kameran positiva, jag har inte hunnit testa kameran så mycket ännu, men av bildresultaten så blir det nog mer nu.
Ha det gott/Stig
Strålande fina bilder. Tänk att du lyckades plåta blomflugan i luften, sådant tycker jag är jättesvårt.
Svar från Stican 2016-08-08 09:36
Tack så mycket Ernst-Göran för kommentaren, att plåta blomflugan var inte så svårt för den stod ganska still när den ryttlade framför blomman. Då är det betydligt svårare att lyckas att fånga en flygande fjäril, jag har försökt men hittills så har jag inte lyckats. Men det kanske lyckas någon gång.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg