Gästboken

Skriv i gästboken
1 2 3 ... 8 Nästa 


Lena Holm   
2020-09-17 16:11

Hej Stig,
här kommer receptet på pannacottan till 2 personer.

Blötlägg ett gelatinblad i kallt vatten. Koka upp 2 dl grädde, 2 msk strösocker, en knivsudd vaniljpulver (eller en halv tesked vaniljsocker). Låt koka upp och tillsätt sedan ett halvt paket saffran. Rör med en visp och smaka av. När du tycker det smakar gott krama vattnet ut gelatinbladet och rör ner det i blandningen. Ta av från plattan och låt svalna 8-10 minuter, rör någon gång. Blanda i 1 dl youghurt (turkisk eller grekisk som är 10% fett). Rör till en jämn smet med vispen och häll sedan upp i två glas eller skålar och placera i kylen ca 3 timmar. Till servering: Grovhacka mandel och rosta i en torr stekpanna tills det luktar gott. Strö hacket på pannacottan. Toppa med en sked björnbärssylt (eller så mycket du vill ha) och färska björnbär. Om du bara använder färska bär kanske de behöver lite socker, det får du smaka dej fram till.

Hälsningar Lenaehrsa   
2016-12-03 23:02

Hej! Stig. Som svar på din fråga om vad det är för kamerarem jag har, så heter den 'CAMLINK' och är köpt på Scandinavian Photo, men jag vet inte om dom har kvar den eller ej? Den är längre än Nikons originalremmar och den har två 'snabbspännen' en bit upp från fästpunkterna på kameran, som gör att du kan klicka av nästan hela remmen, vilket är skönt när det känns som den ibland är ivägen. Kvar blir ett par kortare stumpar av remmen på kameran, som i sin tur går att klicka ihop om man vill, då blir de kvarvarande remstumparna som ett litet handtag bara! Sedan så är själva 'anliggningsytan' mot kroppen bredare än Nikons originalremmar, och dessutom lite 'svängd' eftersom remmen får den formen när den hänger över ena axeln, och diagonalt över till andra sidans höft, på kroppen. Så bär jag oftast mina 'tunga' kameror med objektiv. Hängande över höger axel så går remmen diagonalt över till vänster höft där kameran får hänga neråt med ovansidan på kameran mot kroppen, då känns den minst där! Sedan har jag märkt att man får testa vilken längd man ska ha på remmen till sin kamera med just ett objektiv, har jag ett annat tele så kan det behövas en annan längd på remmen.. annars så kan det hela komma i en slags 'självsvängning' av rytmen när man går.. då blir det inte lika skönt! Jag kan i alla fall gå en hel eftermiddag med mina 3,3 kg kamera + objektiv utan att det blir obehagligt! Fast jag måste byta axel (och höft) ibland..

Eftersom kameraremmen är rätt så lång så går det bra att snabbt ta upp kameran och bli skjutklar.. vill jag ha lite ännu snabbare beredskap så har jag vänster (eller höger) hand i fickan på jackan medans objektivet vilar bakåt i den 'armkrok' som bildas, och kameran är då framåt och hänger i remmen som då är runt halsen på höger sida, då går det ännu snabbare till bild! Den positionen kan man också gå med ganska länge!
Ha det så bra Stig!
Hälsn!alf109   
2016-08-25 18:43

Hej Stig.
Konstigt att det inte funkar att kommentera, det har det väl gjort tidigare?

Jag har några namn som gått till final, men inte bestämt mig riktigt ännu. :)

Det kommer nog bli en hel del berättelser om den nye kompisen i bloggen framöver, tre veckor kvar nu.

Ha det gott!
/AffeLena Holm   
2016-07-19 19:58

Hej Stig,
jag skrev just ett bloggsvar till Jan E men det såg konstigt nog ut som att det gick till dej när jag tryckte på OK knappen. Om du får något konstigt kan det vara förklaringen. jag kan i alla fall inte se vart mitt svar tog vägen mer än att det nog inte gick till Jan E. Ha en fortsatt fin sommar.
Hälsningar Lenaalf109   
2016-05-22 23:02

Hej Stig.
Jo det sprack med Culeyn, men jag har redan andra krokar ute. Egentligen är jag colliemänniska så jag letar efter en bra sådan istället. Jag har ganska bra kläm på den rasen och uppfödarna så det ordnar sig säkert med tiden.
/Affealf109   
2015-09-16 09:58

Det var en inställning som jag fixat nu. :)
-affeHeléne Alklid   
2014-09-22 17:53

Hej Stig,
Beklagar så att din Doglas har gått bort! Jag har själv en Yorkshireterrier som heter Loke, så jag förstår precis hur du känner.
Det är klart du får använda dikten, och den är inte min. Jag vet att jag letade efter vem som hade skrivit den, men jag hittade inte nåt namn, så jag skrev okänd.
Ha det så bra och tankarna går till lille Doglas!
Ha en fin kväll!SD40T-2   
2010-06-25 23:44

Tack så mycket Stig :-)
Jag önskar dig detsamma.
Hälsar /ClaesTrullan   
2010-06-25 21:31

Hej Stig!
Tack det samma!!!
Glad Midsommar :o)
Mvh MillaN Thomas Meldert   
2010-06-25 14:24

Tack, detsamma =D

1 2 3 ... 8 Nästa 

Epost