Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Helgbesök

I helgen fick jag besök av min son Peter och hans son August som fyllde 1 år för några veckor sedan, och Peter hjälpte mig att måla utsidan av ett balkongräcke. För 15-20 år sedan skulle jag gjort det själv, men nu är jag lite ostadig och har svårt med balansen så därför bad jag Peter hjälpa mig.

Peter målar balkongräcket P1030888 copy

Här målar Peter efter att han tvättat med såpa och slipat av balkongräcket, några spjälor hade lossnat så dem har Peter satt fast med nya skruv också. Nu skall jag ta insidan så småningom.

En glad August DSC_0135 copy

Här står Peter på stegen och målar balkongen och för honom så var inte höjden något problem, men för mig har det blivit lite bekymmersamt med åren att klättra på stegar, för det blir gärna lite vingligt då.

Förmiddagskaffe i skuggan av äppelträdet P1030870 copy

Här serveras det förmiddagskaffe i skuggan av äppelträdet

August, Margaret och Dennis på altanen 2016DSC_0127 copy

och här leker August, Margaret och Dennis på altanen

Medan Peter jobbade med balkongräcket så skötte jag marktjänsten d.v.s. lagade mat och bidrog med annan uppbackning samt fotografering. Margaret och Dennis tog hand om August, och de hade väldigt trevligt tillsammans, vilket jag har dokumenterat på bild.

En glad August DSC_0135 copy

En glad August

Bilderna är tagna med dels Panasonic GX7 och Nikon D7200 med ett gammalt Nikkor 35.70 mm. 1:2,8 och det fungerade kanske är det inbillning men jag tyckte att den mekaniska autofokusen jobbade lite snabbare än med mina andra Nikon-kameror. 

Efter några dagars användning så tycker jag att bilderna från Nikon D7200 är ganska snygga och färgåtergivningen verkar vara ok. men det är på min o-kalibrerade Asus-skärm.

För en tid sedan försökte jag kalibrera skärmen med en äldre version av Spyder 3 pro, men jag tyckte inte att det blev någon märkbar skillnad så jag återställde skärmen igen. Det kanske skulle bli bättre med den senaste versionen av Spyder 5, men den kostar ju inte gratis precis, och även en uppgradering är ganska dyr så det får nog vara tills vidare.

Det var allt för denna gången, men jag kanske drabbar er igen inom kort.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2016-08-09 08:19 | Läst 4581 ggr. | Permalink
Vilken härlig bild på lille August! :-)
Svar från Stican 2016-08-10 08:57
Tack så mycket Janne, för din fina kommentar.
Ha det gott/Stig
Kalasfin bild på lille August! Akta dig för stegar, jag har givit bort min. Jag lejer hjälp om det behöver klättras. Själv har jag inte kalibrerat min skärm. Det är en digital skärm som är flera år gammal, men jag tycker att den har finfin färgåtergivning. För bilder som ska till tryck behövs kanske en kalibrerad skärm.
Svar från Stican 2016-08-10 09:01
Tack Ernst-Göran, jo jag har känt lite svindelkänsla när jag skall kliva upp på min köksstega för att hämta något i ett överskåp. Enligt mina behov så fungerar bildskärmen bra, men jag vet ju inte hur mina bilder ser ut i någon annans datorskärm.
Ha det gott /Stig
Härliga bilder på fin familjegemenskap! Och balkongen ser vådligt fin ut nymålad. Klokt att inte klättra på stege själv, jag börjar också känna att balansen är sämre än förut. Precis som dom andra tycker jag bilen på August är jättefin!/ Björn T
Svar från Stican 2016-08-10 09:09
Tack Björn för dina kommentarer. Efter Peters fina insats så återstår det för mig att göra insidan lika fin och även fönster med balkongdörr. August har nog vad man kallar fotogenetic, för han blir alltid bra på bild.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg