Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Oskarpa trastar

Nu blir det en samling bilder med oskärpa.

DSC_0456 Trastar i rönnen utanför köksfönstret

I torsdags så fick jag besök av ett gäng trastar(jag tror det var Björktrastar) utanför mitt köksfönster och för att hinna med att ta några bilder så var det inte tid att springa ut med kameran utan jag testade att fota dem genom fönstret. Efteråt kan jag konstatera att resultatet inte blev så som jag önskat men av c.a. 40 bilder så blev det inte någon som blev bra. Det är ju inte optimalt att fota genom ett fönster som dessutom inte var rent och utomhus blåste det rejält.

DSC_0458 Trastar i Rönnen

 Trastar i Rönnen

DSC_0470 Trastar i Rönnen  copy

Trastar i Rönnen 

DSC_0470 Detalj av Trastar i Rönnen  copy

 Detalj av Trastar i Rönnen 

DSC_0470 Kanske en Sidensvans bland Trastarna

 Kanske är det en Sidensvans bland Trastarna i högra övre hörnet

DSC_0468 Trastar i grannens Rönn

 Trastar i grannens Rönn

DSC_0468 Utsnitt av Trastar i grannens Rönn copy

 Utsnitt av Trastar i grannens Rönn

Bilderna är tagna med Nikon D7200 och Nikkor 70-300 mm. 1:4,5-5,6. och 1/640 sek. och kanske skulle jag haft lite snabbare exponering för att motverka blåsten. Men det är som vanligt att det är lätt att vara efterklok. Sedan har jag försökt att efterbehandla bilderna något med lätt skärpning i PS.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2016-10-29 23:42 | Läst 3505 ggr. | Permalink
Jag tror också att det är björktrastar. Och en sidensvans. Sidensvansar drar ofta runt i stora flockar. Hittar de inga andra sidensvansar att slå sig i lag med så får nog trastar duga. Trevliga bilder!
Svar från Stican 2016-10-31 09:23
Tack Ernst-Göran för dina kommentarer, några Sidensvansar har jag inte sett förutom denna, och nu är nog rönnbären slut.
Ha det gott/Stig
Fönster är svårt.. Skulle jag fota gnom mina skulle resultatet bli samma.. Men en del fönster tycks vara tillräckligt skarpa/släta för att det ska fungera, det ser vi ibland exempel på här bland bloggarna. Fåglarna är Björktrastar, och det har sett likadant ut här under den gångna veckan, dom har varit väldigt ivriga att komma åt Rönnbären, troligen har dom varit 'rätt' mogna nu för att Björktrastarna ska gilla dom.. och nu är det rent på träden här! Det finns ingenting kvar för eventuella Sidensvansar tyvärr..
Hälsn!
Svar från Stican 2016-10-31 09:28
Tack Jan för dina kommentarer.
Mina gamla kopplade fönster är nog förutom att de är ganska smutsiga inte så släta som nyare fönster är.
Där jag bodde tidigare i Täby hade vi treglasfönster och de var det inga problem med att fota igenom.
Ha det gott/Stig
Härlig fart i dessa fågelbilder, då får det bli oskarpt ibland. Fönster är knepigt som Jan skriver men jag kan fotografera genom mina köksfönster, däremot inte genom runtorna i vardagsrummet. Björn hade också en vacker domherre i veckan tagen genom fönsterglas så det går.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2016-10-31 09:33
Tack så mycket Lena för dina snälla kommentarer, i vanliga fall så brukar jag fota utomhus så det var ett speciellt tillfälle som jag chansade att försöka ta några bilder. Resultatet blev ju lite blandat som synes.
Ha det gott/Stig
Många fåglar var det.
Inte lätt att fota genom fönstret, hos mig är det dessutom mer än omöjligt eftersom våra fönster är av den gamla handblåsta typen och allt ser ut att röra sig om man sveper med blicken över dem.
Svar från Stican 2016-10-31 09:41
Tack så mycket Margareta för dina vänliga kommentarer. Jo jag har märkt det att det är inte idealiskt att försöka fota genom fönster men det var en chansning som inte gick riktigt hem. I mitt vardagsrum har jag ganska stora fönster och där får man den effekten att min trädgård ser ut att röra sig och det kan ju vara kul i bland, men inte att fota igenom.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg