Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En eftermiddagspromenad

I lördags efter lunch tar vi vår vanliga promenad, och jag tar med mig min Panasonic GX7,  vi väljer vägen förbi Lindesby Strandängar som vi ofta brukar, kanske är det Dennis som drar oss dit möjligen på grund av att det finns spännande dofter där.

Här luktar det något spännande husse P1040382

Här luktar det något spännande husse

Medan jag väntar på att Dennis skall lukta och fundera vad det är för doft, och det kan ta sin tid, så vänder jag blicken mot ett träd som står ensamt i kohagen, det blir bara som en silhuett mot den ljusa himlen och jag tar några bilder på trädet. Det är inte första gången som jag tar bilder på det trädet, och jag har funderat många gånger vad det är för träd.

Det ensamma trädet på Linesby sjöängar P1040376

Det ensamma trädet på Lindesby sjöängar

Nu är jag klar husse så nu kan vi gå vidare och vi fortsätter vår promenad till nästa uppehåll, och det blir många sådana.

Kom nu husse så går vi P1040380

Kom nu husse så går vi

Vi passerar Lindesbergs landmärke Kyrkan som ofta syns på våra promenader och det blir ofta ett fotoobjekt men det blir kanske inte alltid samma bildutsnitt, och i dag lyste inte solen, men molnen ger också lite annan karaktär på bilden. Som säkert en del märkt så syns kyrkan hemifrån mig också, jag brukar testa mina långa objektiv och kolla vad klocka är. I dag är det svårare.

Lindebergs Kyrka och Lindesjön P1040388

Lindebergs Kyrka och Lindesjön

Nästa kisspaus blir framme vid kanothuset och då tar jag en bild ut mot en liten ö mitt i Lindesjön som heter Trallingen, och den utsikten har jag fotat lite då och då under alla årstider tror jag.

Lindesjön och Trallingen januari 2017 P1040391

Lindesjön och Trallingen januari 2017

Lite längre bort så kommer vi fram till Bottenån, som flyter fram genom stan, men som håller på att isbeläggas, men det tar nog lite mer tid än Lindesjön för i ån så rör sig vattnet ständigt.

Loppholmsbron och Bottenån P1040393

Loppholmsbron och Bottenån

Medan Dennis undersöker någon ny kissfläck så vänder jag mig mot Bottenåns utlopp i Lindesjön och ljuset är väldigt vackert (i mina ögon förstås) så det blir en ny bild på ett motiv som jag fotat tidigare här också, det blir ständiga upprepningar, men motivet ändrar sig lite ibland så det blir en ny bild. Den här gången tog jag bilden från bron.

Bottenåns utlopp i Lindesjön P1040398 copy

Bottenåns utlopp i Lindesjön

Efter vi gått över bron så hör vi ett väldigt tjattrande från stans alla Gräsänder och Kajor som blir utfordrade med bröd från någon förbipasserande dam med barnvagn.

Fågelmatning vid Strandpromenaden i Lindesberg P1040400

Fågelmatning vid Strandpromenaden i Lindesberg

Vi stannar en stund och tittar på skådespelet med alla fåglarna men Dennis är mest intresserad av nyheterna i form av kissfläckar.

Några Gräsänder vid Strandpromenaden i Lindesberg P1040404

Några Gräsänder och Kajor vid Strandpromenaden i Lindesberg

En Gräsand och några Kajor och Kråkor P1040406

En Gräsand och några Kajor och Kråkor på Strandpromenaden

Nu återstår bara att traska hemåt och det går om än motvilligt för det finns ju så mycket mer att kolla, men det blir ändå som husse vill och hemma är det ändå ganska skönt med lite värme och kanske en godbit. Husse sätter på vattenkokaren för en god kopp te och en liten skön paus i läsfåtöljen.

Senare på kvällen när vi tar vår kvällspromenad, så sjunker temperaturen till under 10 minusgrader, och det är stjärnklart så när vi är hemma igen efter kvällsrundan så plockar jag fram min Nikon med Tamron 150/600 mm. och går ut på altanen och tar några bilder på månen som är något mer än halv.

Dryg Halvmåne den 7 januari 2017

En dryg Halvmåne den 7 januari 2017

Jag har inte blivit mångalen, men det har blivit lite intressant att testa Tamronobjektivet för att se vad det är kapabelt till, eller rättare vad jag kan åstadkomma med det. Månen är ett kul testobjekt så därför har det blivit några mer eller mindre bra bilder på sistone. Nu ändrade jag tiden till 1/800 sek. F/8 , ISO-1000 och 600 mm.

Övriga bilder är som jag nämnt tagna med Panasonic GX7, och jag har märkt att det är ett blåstick i snöbilderna och det är ju inte kul, vet inte om det beror på att det var halvmulet väder.

Det var väl allt för nu.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-01-08 23:13 | Läst 3430 ggr. | Permalink
Viken fin bildserie Stig! Och trevlig text därtill, det verkar vackert i Lindesberg. Blåstick i snöbilder när det är mulet är väl nästan normalt tycker jag. Dessutom tror jag det speglar verkligheten, ljuset är väldigt blått på eftermiddagen, åtminstone är det min erfarenhet. Sitter just med ett gäng snöbilder från idag och konstaterar just blåstick. Det mesta får vara kvar, kanske minskar jag det en aning i bland. Önskar dig en bra vecka!/ Björn T
Svar från Stican 2017-01-09 09:10
Tack Björn. Roligt att du uppskattade mina bilder, och angående blåsticket i bilderna så började jag fundera på om det berodde på någon inställning i kameran. Men jag har tittat på bilder som är tagna för ett år sedan med strålande sol och då finns inget blåstick. http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3435202.htm?set=mp
Ha det gott/Stig
Du fångar som alltid skönheten i omgivningarna i Lindesberg. Skarp och fin bild på månen.
Svar från Stican 2017-01-09 09:06
Tack Ernst-Göran för din kommentar Det är fina omgivningar här, och ibland får jag tid att se motivet som när vi går våra promenader.
Ha det gott/Stig
Mångalen är nog lätt att blir..jag blir orolig av fullmåne ..är faktiskt så kan få huvudvärk med.
Nog bra ha en hund för det blir sällskap på promenaden så måste du väl ut olika tider
på dygnet med.
härligt se var ni var denna dag.
Söt liten jycke är det allt.
Gun-Inger
Svar från Stican 2017-01-11 23:29
Tack Gun-Inger för dina vänliga kommentarer. Att bli orolig av fullmåne är nog vanligare än man kan tro, min hustru hade svårt att sova när det var fullmåne men jag känner inte till någon annan vad jag kan komma på. Dennis är min andra hund och visst är han ett gott sällskap på promenaderna. Utan honom skulle jag kanske inte gå ut så ofta, nu går vi ut fyra gånger per dag, så det blir mycket frisk luft och lite motion får jag samtidigt.
Ha det gott/Stig
Klart Dennis behöver tid för sitt tidningsläsande, det Jan ju ganska dykt upp någon ny snygg dam i grannskapet.
Fint i ditt område.
Svar från Stican 2017-01-15 22:26
Tack Margareta för dina vänliga kommentarer, jo det är säkert viktiga nyheter för det är nog en tik som löper och då tar det extralång tid att avverka en promenad. Även vintertid så är det fint här, men jag längtar efter våren när det blir lite varmare och när den första skira grönskan kommer. Vi får härda ut ett par månader till.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg