Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Vinter igen

Tisdagsmorgon och det var alldeles vitt ute och det snöade fortfarande när jag och Dennis tog morgonpromenaden. Det låg väl c:a 1 dm blötsnö på marken och Dennis fick pulsa sig genom promenaden, men han kunde uträtta det han skulle så vi återvände hem till stugvärmen.

  Det ensama trädet på Lindesby Sjöängar DSC_0605

Det ensamma trädet på Lindesby Sjöängar

Efter att vi ätit frukost och fått lite välbehövlig vila så öppnade jag datorn kollade e-posten och vad som hänt under natten på Fotosidan. Det är väl i korta drag våra morgonrutiner. När det ljusnat något så tog jag några bilder på min vinterträdgård.

Min vinterträdgård

I måndags förmiddag så fick jag hem en ny spis för den gamla hade en ugnslucka som inte gick att stänga ordentligt. Det blir ganska oekonomiskt i längden att en del av ugnsvärmen sipprar ut, så jag var och köpte en ny förra veckan. Det var nog tur att den levererades i måndags och inte i dag för det snöade hela förmiddagen.

P1040379 copy

Mitt hus i Lindesberg

När jag ätit lunch så tog vi en promenad och det blev samma runda igen men nu hade det slutat snöa och solen kom fram då blev det en annan lyster på landskapet.

P1040381 Vägen till Lindesby Sjöängar

P1040382 copy

 Det ensamma trädet på Lindesby Sjöängar

Det var allt för nu

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-02-21 22:52 | Läst 3629 ggr. | Permalink
Verkar som en stor del av landet fått snö i natt. Rent och fint blir det då, i alla fall ett tag.
Svar från Stican 2017-02-22 09:09
Tack så mycket Margareta för din kommentar. Det stämmer att det blev betydligt renare när vi kommer hem med lite snö i pälsen, än när det är slask för då får vi mängder med grus som Dennis släpper på golven.
Ha det gott/Stig
Det var ju vitt ock grannt..och dom har varnat för ännu mer inatt..
I södern har allt försvunnit.
Mv/G
Svar från Stican 2017-02-22 09:11
Tack Gunte för dina kommentarer. Vi har redan varit ute på morgonrundan och drabbats av snövädret.
Ha det gott/Stig
Här på Saltspring är vi tack och lov fria från snö nu. Men profeterna har hotat med mer. Hoppas de får fel. Du bor verkligen trevligt! Den sista bilden på trädet är ett riktigt trädporträtt. Det är lustigt att snölandskap i sol får ett lätt blåskimmer över sig. Någon gång har jag tagit bort det med vitbalansjusteringen, men i själva verket gillar jag det. Så jag tycker inte att man ska uppfatta det som färgstick.
Svar från Stican 2017-02-22 09:19
Tack Ernst-Göran för dina kommentarer. Vädret är lite lynnigt var man än befinner sig tydligen, för vi hade i det närmaste snöfritt i måndags men nu har vi nog ett par dm. snö. Bilden på min bostad gör sig ganska bra i lite solsken och det ensamma trädet som jag fotar lite då och då ändrar karaktär efter väderleken, och "blåsticket" ändrar sig också en aning efter om det är mulet eller starkt solljus.
Ha det gott/Stig
Ja du Stig, blötsnö är inte min favorit, och väderprognosen lovar mig mängder i veckan. Bilden tagen i sol ser ju betydligt gladare ut, och ensamma träd har en viss dragningsförmåga på människor, mig också.
Svar från Stican 2017-02-22 09:25
Tack Stefan för dina kommentarer. Det är ganska tungt att skotta framför allt men det är också jobbigt att pulsa fram i när jag går på våra promenader, och snöröjningen hade tydligen sovmorgon när Dennis och jag var ute, först på eftermiddagen kom de och plogade våra gator där jag bor. Roligt at du gillar mitt ensamma träd, och jag måste försöka ta reda på vad sort det är.
Ha det gott/Stig
Vibybo 2017-02-22 10:31
Ta det försiktigt, skotta blötsnö kan kännas livsfarligt, det vet jag.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg