Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Blogg Nummer Ett Hundra

Nyligen passerade jag 10 års medlemskap på Fotosidan, och nu passerar jag en annan milstolpe, den hundrade bloggen. 100 bloggar på 10 år är kanske inte mycket att "hoppa jämfota" över, för det blir inte mer än 10 bloggar om året i snitt. Men jag startade mitt bloggande först på hösten 2009, och det började med Premiär för min fotoblogg, sedan följde en följetong av bloggar som hette Återblick 1-9. 

Vad skall den här jubileumsbloggen handla om då? Efter en stunds fundering så blir det en återblick av några tidigare bloggar, och de som är med kursiv stil är länkar till respektive blogg. Några av bloggarna beskriver större förändringar av mitt liv, medan andra är av mera vardagliga händelser.

Lena-på-Tretondagsafton-2006-(2)

Lena på Trettondagsafton 2006

Under den här tiden var min hustru Lena mycket sjuk men jag fortsatte att publicera bloggar, kanske för att koppla av en stund,  men den 21 mars 2010 tog livet slut för Lena och den 24 mars skrev jag den här bloggen Till min Livskamrat

Efter detta så kom en tid med flera bloggar som handlade till stor del om sorgen och saknaden, men också om allt praktiskt med bouppteckning, begravning, försäljning av vårt hus och slutligen när jag köpte ett nytt hus och flyttade hit till Lindesberg.

DSC_0588

Här står min dotter Susanne och mäklaren Erik Wikström framför det som blev mitt och min hund Doglas nya hem. Det blev några fler bloggar under hösten men så småningom började året ta slut så det blev en kort sammanfattning av detta sorgliga och händelserika år i  Slutet gott allting gott

Under år 2011 skrev jag några bloggar som handlade om mitt nya liv i Lindesberg men i slutet av hösten skickade jag in den här bloggen Det skall vi fira

  den följdes av en del 2 som fick namnet Det skall vi fira kanske 

En händelse under början av 2011 var min vän och barndomskamrat Ralf:s bortgång.

P1000304 Lindesjön och Lindesbergs Kyrka

Det började bli allt glesare mellan bloggarna, men i november 2012 skickade jag in den här bloggen  Några rader från Lindesberg

I slutet av 2013 skrev jag åter en blogg som fick namnet Några livstecken från Lindesberg

Grattis Doglas på 10-årsdagen

Som jag skrivit i mina senaste bloggar så har det blivit allt mer sällan som jag tagit mig för att skriva något. Men så händer något som jag var beredd på skulle hända, men det kom ändå som en obehaglig påminnelse om livets förgänglighet, min älskade Doglas avlider. Det blev åter en stor sorg och förlust för mig, och jag skrev ned min sorg i en blogg som fick namnet Tack och Farväl Doglas

När jag hämtat mig något från chocken så började jag skriva en berättelse om Doglas från då han kom in i vårt hem och det blev en blogg som fick namnet  Doglas en stor hund i en liten kropp

Hej jag heter Dennis

Efter Doglas bortgång så började jag söka efter en ny hund för det var svårt att leva ensam. Först tog jag kontakt med en valpförmedlare när det gällde rasen Griffon Bruxellois, men hon hade tyvärr ingen valp att förmedla, men hon tipsade mig att söka på Svenska Kennelklubben under uppfödare av Griffoner och där fick jag "napp". det var en dam som heter Bodil Andersson i Älvängen och skulle para en tik, och om det blev valpar så blev jag lovad en.

 

Här sitter Margaret med Dennis på gräsmattan inhägnade av ett staket av kompostgaller.

Under Kristihimmelsfärdsdagshelgen fick jag hälsa på Dennis och hans syskon hos uppfödaren. och den 3-4 juni 2015 fick jag hämta hem Dennis och med hjälp av Margaret som följde med på båda resorna. Margaret och hennes hund Nelly träffade jag och Doglas under sommaren 2014 och Margaret var ett stort stöd för mig efter Doglas bortgång. Nu mera så träffas vi regelbundet oftast hemma hos mig.

I bland så kommer tvivlen över mig och denna gången handlade det om mitt medlemskap på Fotosidan, för jag kände inte att det var så meningsfullt längre att blogga, och det var för övrigt ganska långt mellan gångerna som jag hörde av mig, så jag beslöt att ta en paus under ett tag. så jag skrev ihop en förklaring och kallade bloggen för Sorti rätt och slätt.

Stig i Turkiet

Det finns inte många bilder på mig om inte någon annan tar bilden, i det exemplet så har Margaret förevigat mig under vår Turkietresa som senare fick bli min profilbild.

Soluppgång från min altan 7 40 20 februari 2016 P1020934

Soluppgång från min altan 7:40 den 20 februari 2016

Efter ett halvt år så kommer jag tillbaka till FS, för visst är det lockande med en kraftig rabatt på medlemsavgiften, och jag var svag så nu är jag tillbaka igen. Eftersom jag annonserade min sorti, så berättade jag i en ny blogg att och varföt jag återvände. Återbesök på försök.

Åttio plus

Att fylla åttio år är väl en händelse som inte går spårlöst förbi, och så var det inte för mig heller, för mina barn undrade ofta vad jag önskade mig på min födelsedag och ett svar jag kom fram till var att få bli bjuden på en god middag. Efter att barnen konfererat så kom de till ett beslut: Vi bjuder pappa på en god middag. men som någorlunda van fotograf så "plåtade" jag hela tillställningen alla närvarande utom mig själv. Det tänkte ingen på att ta en bild på farsgubben.

Efter den bloggen skulle det komma bloggar i en "strid ström" för att komma från mig i alla fall, och det handlade om allehanda ämnen. Men det blev mycket om olika kameror som funnits med vid olika tillfällen, det har varit i samband med resor, vid fjällvandringar, makrobilder, div porträtt och på mitt och familjens sommarvistelser i Hälsingland.

En Blomfluga ryttlar framför en Pelargon på altanen  DSC_0095

Makro i Lindesberg

En Trollslända i rabatten

Drabo sommaren 1970011

Drabo en liten gård i Hälsingland

Kameran har ju alltid funnits med men det har varit olika och jag har väl inte varit sen att anamma nya innovationer. Så var det när jag flyttade hit till Lindesberg också att min LX3:a hängde med på våra promenader, men efter en tid "glömde" jag kameran och då blev inte mycket dokumenterat, utom hemma i trädgården, där fanns det tid att ta lite bilder på Doglas och även på växter.

Doglas i sommarkostym

Efteråt har jag nog förbannat min lättja för det blev inte så mycket bilder på Doglas under våra sista promenader, och det var jag mycket ledsen för när jag skulle sammanställa bloggen över hans liv.

P1040476 Vy mot Lindesjön

Nu vill jag avsluta min Etthundrade blogg med en av de senaste bloggarna som visar Lindesby Strandängar tidigt en morgon strax innan solen gick upp. Morgonpromenad vid Lindesjön

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

 


Inlagt 2017-05-07 23:23 | Läst 3562 ggr. | Permalink
Hej! Det är alltid trevligt att läsa dina bloggar och se bilderna! För mig som 'storstadsboende' så blir dessa bloggar utifrån vårt avlånga land som en härlig utflykt ut dit, som en utflykt jag alltför sällan har möjlighet att göra i verkligheten.. Det gäller allas bloggar ute från HELA Sverige, jag uppskattar dom mycket! Själv tycker jag att det egna bloggandet är ett bra sätt att hålla igång nån slags kreativitet i både tankar och bildseendet! Det finns nån slags 'skapandeprocess' i att först försöka fota något som känns intressant, och sedan bildbehandla det hela i datorn, och slutligen göra en liten blogg med text att ladda in.. Det blir som ett slags konstnärligt skapande med hela den processen, det känns bra helt enkelt och håller troligen hjärnan igång extra mycket, med stigande ålder.. Tycker jag i alla fall! Fortsätt blogga Stig, vi är många som läser, även om vi inte alltid kommenterar..
Hälsn!
Svar från Stican 2017-05-09 08:25
Tack Jan för trevliga kommentarer. Det är ju så att bloggandet för mig är en ganska tidskrävande sysselsättning, men trevligt när jag väl kommer igång, för jag har ganska lång startsträcka. Urvalet av bilder är ju en annan del i processen som brukar ta mycket tid med eventuell bildbehandling i PS. Antalet kommentarer varierar också, och det är ju kul om någon har något att kommentera. I bland drabbas jag av idétorka och då kan det gå lång tid mellan bloggarna. Men jag läser ständigt inte alla men många bloggar och ibland svarar jag med någon kommentar det är en morgonrutin efter vår morgonpromenad att ta del av bloggflödet på FS.
Ha det gott/Stig
Mycket som hänt under 100 blogginlägg, tur man inte vet allt i förväg även om det också är glädjeämnen som dyker upp så är det bra med överraskningar då.
Fint att få följa dina blogginlägg så jag hoppas du fortsätter.
Svar från Stican 2017-05-09 08:38
Tack så mycket för snälla kommentarer Margareta. Det har blivit några spaltmeter med bildmaterial och en del text under snart 8 års bloggande, och det har varit blandat kanske mest roliga ämnen som jag skrivit om med lite bildmaterial. Men visst vid ett par tillfällen var det inte så trevligt att skriva, men kändes bra att få skriva av sig sorg och smärta då. Men mellan ytterligheter så kom det ibland någon blogg av vardagshändelser som jag har bloggat om senaste tiden. Nu funderar jag på vad skall nästa blogg handla om.
Ha det gott/Stig
Intressant läsning, Det är mycket jag känner igen, livet går upp och ner. Ibland tappar man lusten för allt men så kommer man tillbaks. Har tänkt sluta med bloggandet många gånger men så har jag mina två döttrar som alltid stöttar mig. Läser ditt svar till Jan och det är väl så även jag känner. Hoppas du fortsätter ett tag till, kommer att läsa men man kan inte lova att kommentera alla bloggar.
Sten
Svar från Stican 2017-05-09 08:53
Tack så mycket Sten. Ja livet är en berg och dalbana ibland. Men just nu flyter livet på i en långsam men ganska behaglig ström. Men vad nästa blogg skall handla om det har jag inte någon aning om men efter ett tag så kommer det något uppslag och då börjar letandet efter bildmaterial. Eller också är det något som hänt på min och Dennis promenad då kan det bli ett ämne att blogga om. Vet inte om jag vill kalla mina förberedelser för en "skapandeprocess" men det blir väl kanske något liknande. Att jag kommer att fortsätta blogga det skall jag nog göra så länge jag känner lust för det.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg