Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Om att måla ett staket och en ny kamera

Nu har jag bott här i Lindesberg i snart 7 år och jag märker att huset med omgivningar behöver en del omvårdnad, bl.a. staketet som avgränsar min tomt från gatan. Det är i stort behov av ommålning, och sagt och gjort jag har köpt ny färg som skall stämma med ursprungfärgen.

Så här såg staketet ut på Villagatan hösten 2010

och samtidigt på Gruvgatan

och så här 2012

Väder och vind tär på målningen och jag har tyvärr stillatigande sett på förfallet. Men nu så skall det bli åtgärdat, och min vän Margaret har erbjudit om att få hjälpa mig och det är jag naturligtvis mycket tacksam för.Ovanstående bilder är tagna med min Nikon D90

P1050781 Margaret målar staket

 Margaret målar staket

P1010183 Rengöring av staketet

Rengöring av staketet

 Margaret fortsätter målningen av staketet, och nu är det "bara" 40 m. kvar

Ovanstående bilder har jag tagit med min nygamla kamera som heter Panasonic GX8, för jag har nyligen köpt den från CyberPhoto, för en rimlig kostnad, det är en utgående modell, som var nedsatt till ett bra pris.  Min GX7:a har jag haft i ett och ett halvt år så det kändes bra att uppgradera mig lite.

          

Panasonic GX8

Tidigare så skrev jag en blogg om min Panasonic GX7 som jag köpte i början av 2016, och den har varit till mycket glädje tack vare sitt behändiga format. I början av juli så var jag och många andra fotonördar på besök hos Björn Thundal i Korsheden och då fick jag känna på en Olympus E-M1 och den hade många fantastiska egenskaper som saknades på min GX7:a.

Hemma igen så läste jag på om GX8:an och där hittade jag en del av dessa egenskaper, bland annat en dualfunktion i bildstabiliseringen, c:a 20 megapixel och en del annat också, då kunde jag inte låta bli att köpa den. Men den saknar tyvärr blixt vilket GX7:an har, så det måste jag nog skaffa mig någon.

Innan köpet så tittade jag naturligtvis på Olympus Pen F också, och den har ju snarlika egenskaper som min GX8:a, men kostar närmare tolv tusen, så mitt val kostade mindre än hälften.

P1010191 Porträtt på min målarflicka Margaret copy

Porträtt på min målarflicka Margaret

En vacker Klätterros på min altan

P1010040 Flocknäva

 Flocknävan skall förhoppningsvis blomma från maj till oktober

Nu har jag testat kameran med olika objektiv, men det är bara mitt Panasonic Lumix G Vario 14-140/3,5-5,6 ASPH POWER OIS, som fungerar med den dubbla bildstabiliteten, mina andra objektiv saknar ett "Power OIS" för att det skall fungera. Men de fungerar naturligtvis med bildstabiliteten som finns i objektivet, och ärligt talat så ser jag inte någon avgörande skillnad.

P1010052 En Kaja på besök i trädgården

En Kaja på besök i trädgården

 Kajan vid en Rosbuske

Kajan med 300 mm.

Tidigare så har jag beklagat att jag inte får så mycket besök av småfåglar utan det är mest Kajor som hälsar på, men de går ju också att ta bilder på. Nu får jag testa vidare med mitt 100/300 mm. objektiv, men jag saknar fortfarande ett bra macroobjektiv, men det kommer vad det lider.

P1010069 Kolla husse jag har nästan lika lång tunga som Janne Shaffer

Kolla husse jag har nästan lika lång tunga som Janne Schaffer

Det var allt för tillfället.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-07-26 23:22 | Läst 4581 ggr. | Permalink
Det är ett omfattande arbete att måla staket, många ytor som skall både rengöras och målas. Grattis till den nya kameran, ser den tar utmärkta bilder.
Svar från Stican 2017-07-27 08:42
Tack Stefan för dina kommentarer. Jo det är mycket jobb med att måla staketet och jag är glad och tacksam för att Margaret hjälper mig. Vad gäller kameran så är jag mycket nöjd med den vad den presterat hittills, och jag kommer att fortsätta dokumentationen av staketmålningen till det är klart.
Ha det gott/Stig
Fint att ha hjälp, det tar tid att måla staket. Men samtidigt tillfredställande, man ser snabbt resultat. Blir ju bra bilder med kameran, ser fram emot fortsättningen.
Svar från Stican 2017-07-27 09:47
Tack Catharina för dina kommentarer. Det syns verkligen stor skillnad mellan det nymålade och det gamla. Kameran är ju fortfarande ganska ny, men det är inte så stor skillnad mot min förra så jag har ganska snart vant mig, och det har hittills lyckats bra med bilderna.
Ha det gott/Stig
Hej Stig, bra sommarjobb att måla staket, det gäller att inte ha för bråttom utan att låta det ta den tid det tar för stt det inte ska kännas betungande. Inte dumt art ha sällskap och hjälp också! Fina sommarbilder och kul med ny kamera!

Vill återigen tacka för den fina vinflaskan, precis så god som jag trodde, jag gillar Alsace. Den kom fram när barn och barnbarn var hemma och vi firade I:s födelsedag lite i förväg. Den blev en utmärkt aperitif i solen på altanen!
Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2017-07-27 11:53
Tack Björn för dina kommentarer. Det stämmer nog med att ta den tid det tar när det gäller målningsjobb, och som ständigt lediga så har vi gott om tid. Visst är det kul med en ny kamera och det finns en del nytt att upptäcka även om mycket är sig likt med den förra kameran.
Roligt att vinet smakade bra, och Alsace brukar hålla bra klass på sina viner.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg