Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En router till internet och lite Rawbilder

I min förra blogg så berättade jag om mitt lilla internethaveri med en mobil bredbandsticka som lade ned verksamheten. Detta är nu åtgärdat med en liten router i stället, och den fungerar alldeles utmärkt.

P1010781 min nya router

 Min nya router

För övrigt så har jag ägnat mig åt att fortsätta min utvärdering av Raw vs Jpeg och jag börjar väl inse att det inte är så krångligt att bild behandla bilderna i Raw-konverteraren, så här kommer några av veckans senaste bilder, som jag tagit med Lumix GX8 och 14/140 mm. samt några bilder med 100/300 mm.

P1010739 En Orkide vid köksfönstret

 Orkidén vid köksfönstret var inte lätt att fota med den ljusa bakgrunden

men staketmåleriet fortskrider

P1010763 Margaret fortsätter med målningsarbetet

 Margaret fortsätter med målningsarbetet

P1010765 Margaret jobbar på med penseldragen

 Margaret jobbar på med penseldragen

P1010782 Syrenhortensian i minträdgård

 Syrenhortensian i min trädgård blommar vackert nu

P1010776 Blomklase av Syrenhortensia

 Blomklase av Syrenhortensia som börjar skifta i rosa och även Rudbeckiorna börjar skifta färg

P1010770 En röd Rudbeckia

 En röd Rudbeckia som har fått besök av någon liten varelse

P1010778 Rudbeckior i mängd

 Rudbeckior i mängd som skiftar från gult till orange och brunt

P1010789 Tovsippa med Humla och Sinbagge copy

 Tovsippa med Humla och Skinnbagge

P1010761 Dennis håller ett öga på vad husse håller på med

 Dennis håller ett öga på vad husse håller på med

Det var tio Raw-bilder som är framkallade i PS Element 15, och det var ju inte så knepigt. Mitt gamla PS CS3 klarar inte att framkalla Raw-bilder av Lumix RW2 eller Nikon NEF, vilket är lite tråkigt, så jag blir nog tvungen att köpa PS Element 15 om jag skall fortsätta att fota i Raw.

Om det blir någon fortsättning på Raw fotande har jag inte bestämt ännu, jag kan bara konstatera att Raw tar mycket mer plats på minneskortet än med Jpeg. Under det här testet har jag kört både Raw och Jpeg och det har naturligtvis tagit mycket större plats än om jag fotat enbart med Raw, men jag ville se hur stor skillnaden var mellan de olika bildslagen. 

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-08-24 23:38 | Läst 4109 ggr. | Permalink
Jovisst går det, men det blir sällan bättre, men tron gör mycket, en router har jag också precis fått, funkar kanon, har dessutom köpt ny dator + Elements 15, kunde inte använda mitt gamla Photoshop med Windows 10, men elements i expertläget är riktigt likt PS + att det funkar perfekt ihop med Silver effex Pro. Den där lille Dennis ser verkligen ut som en riktig liten tuffing! Må fint, LO
Tack LO för din kommentar. Kan det vara så att mitt PS CS3 inte fungerar med Windows 10? Jag har ju CS3 fortfarande installerat på min trötta laptop som har Windows 7 och där fungerade i varje fall NEF kopior tidigare. Jo Dennis tror nog att han är tuff, speciellt när vi möter större hundar.
Det lutar nog åt att jag köper Elements 15, för att den är bra mycket modernare än mitt CS3, och dessutom får jag en RAW-konverterare som fixar både NEF och RW2 filer.
Ha det gott/Stig
Teknik kan jag lika dåligt som blommor i blomrabatten. När jag gick förbi kolonilotten senast var det en dam som undrade om jag visst namnet på en blomma. Men nej då, inte en chans. Nu vet jag och kan svara nästa gång. Rudbeckia. Alltid lär man sig något på fotosidan.
Sten
Svar från Stican 2017-08-27 07:59
Hej Sten och tack för dina kommentarer. Det är nog samma här både när det gäller teknik och växter men det är svårt att vara utan dem. I mina rabatter så har jag en mängd olika blommor en del fanns här när jag köpte huset och några nya har jag låtit plantera, och dem har jag en förteckning över. När det gäller tekniken så överlåter jag det till de som begriper det.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg