Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Ett kärt besök och ett nytt objektiv

 August på besök hos farfar

Ett ljus i Juletid

 Panasonic GX8 med Olympus 60 mm  Macro

Under året har jag skrivit att jag saknar ett macroobjektiv till min Panasonic, och i några veckor så har jag sett hur Olympus kört en kampanj om rabatterat pris på utvalda kameror och objektiv. https://www.olympus.se/site/sv/c/cameras_support/promotions/index.html

 Jag har ju sett här på Fotosidan, att just Olympus 60 mm. f2,8 Macro är ett mycket bra val. Så när det var Black Friday hos Rajala Pro Shop så slog jag till, och i förra veckan hämtade jag en kartong på posten med min nya "glugg".

Margaret blev första motivet

Nu har jag inte hunnit ta så mycket bilder ännu när det gäller macro, men objektivet fungerar ganska bra som porträttobjektiv också, men en riktigt porträttglugg står också på önskelistan.

I helgen hade vi besök av barnbarnet August två och ett halv år och pappa Peter, så det blev några provbilder på dem också

August porträtt i soffan

 Nelly i Margarets famn

Har du köpt en ny leksak nu igen husse

Jajamän, och det är för att ta lite snygga närbilder på dig, men till våren och sommaren så kanske det blir andra närbilder på blommor och insekter, som bilderna nedan de är tagna med  en Nikon-D7200 och ett Nikkor Micro 60 mm f1:2,8 utan bildstabilisering.

En Humla kalasar på ett Lammöra  

 En beskuren bild av en liten Blomfluga på en Rudbeckia

Gårdagens förmiddagspromenad vid Lindesby Strandängar

Det var allt för den här gången och samtidigt

önskar jag alla på Fotosidan en

 GOD JUL och ett Gott Nytt År

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-12-22 08:23 | Läst 5298 ggr. | Permalink
Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År nu Stig!
/Affe
Svar från Stican 2017-12-22 13:27
Tack skall du ha Affe och
Ha det gott du också
Stig
Olympus objektivet du köpt är helt fantastiskt bra tycker jag, det är nog inte så dumt till porträtt heller. Det är bra till mycket. God jul på dig också!
Svar från Stican 2017-12-22 13:32
Tack Stefan som jag nämnde så står ett ljusstarkt porträttobjektiv på önskelistan, men de är ju lite dyrare glasbitar så Olympusen får tjänstgöra tillsvidare.
Ha det gott/Stig
Vibybo 2017-12-22 15:33
Förstår precis, min julönskan är detsamma, Panasonc/Leica 25 mm f/1,4 . Men det kostar lite väl mycket, och jag skulle ändå inte hinna få paketen i tid om jag beställde den idag.
Önskar dig en riktigt skön och fin jul Stig! Av dina bilder verkar det vara en Fin kombination, Panasonicen och Olympusobjektivet, dessutom behändig storlek!!/ Björn T
Svar från Stican 2017-12-22 13:36
Tack så mycket Björn för vänliga kommentarer. Storleken har som sagt inte så stor betydelse, men det är inte så tunga prylar längre.
Ha det gott/Stig
Hej nivå.
Grattis på den nya linsen. Jag kan sakna min Nikon 105mm f / 2.8 en gång i taget, men det var stort och tungt. Men å andra sidan var det så dyrt ved salget att jag kunde byta till ett något enklare kameramärke. Makroobjektiv är vanligtvis oerhört skarpa, så det är inte alla som tycker att det är bra för porträtt - kanske speciellt modefotografer? Naturligtvis så Photoshopper de mycket efteråt. Dock brukade jag mitt i stor utsträckning särskilt för barnporträtt.
Jag tycker särskilt bra om nummer 1 nummer 6 och 8.
Med fotohälsningen från Erik/DK.
Svar från Stican 2017-12-22 15:23
Hej Erik och tack för din trevliga kommentar, mitt nikkor 60 mm. är nog inte varken tungt eller dyrt, men nu satsar jag på en lättare utrustning och då är Olympus macro inte så tokigt val. Men så småningom skall det väl bli ett ljusstarkt porträttobjektiv. Roligt att du gillade mina porträtt på August och Dennis.
Ha det gott/Stig
Erik Madsen 2017-12-22 15:42
PS: Jeg har købt et 50 mm f/1,8 til min Sony a6000 og det bliver jo til et (1,5 x 50 mm) perfekt 75 mm portræt objektiv.
//Erik//
August hette min morfar, ett riktigt fint namn liksom din bild på barnbarnet.
Du kommer nog få mycket nöje av den leksaken.
Svar från Stican 2017-12-22 15:27
Hej Margareta och tack så mycket för din kommentar, jo det kommer säkert att bli lite bättre närbilder på blommor och bin.
Ha det gott i jul/Stig
Trevligt! Ser ut att leverera bra.. Objektiv kan man inte ha för många av, bara man slipper bära alla på en gång..
Hälsn!
Svar från Stican 2017-12-22 17:14
Tack Jan, jag läser ju om flera bloggare här som har flera gluggar i en behändig axelremsväska och Stefan har t.o.m. ett par kamerahus i väskan, så det blir nog en framtida investering som inte kostar så mycket.
Ha det gott/Stig
Det ser bra ut! God Jul, LO
Svar från Stican 2017-12-22 19:00
Tack så mycket LO och
Ha det gott i jul/Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg