Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nya rader från Lindesberg

Vy över Lindesjön en tidig januarimorgon

Ordningen återställd igen och jag kan börja ägna mig åt trevligare ting som att bildbehandla i Lightroom, och jag får tacka dig igen Jan för tipset om att det fanns en lösning på mitt problem, i Windows 10, närmare än jag anade. Den enda anmärkning jag har med Edge  är att bild och text är 25% mindre än i IE, men det kan jag stå ut med.

Koltrasthane-sjunger-in-våren-2008

En bild från 2008 som ger lite hopp om att våren inte är så långt bort

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-02-25 09:21 | Läst 4109 ggr. | Permalink
Ser väldigt platt ut i Lindesberg, som jag har det här. Storleken på text och bilder borde gå att ändra i webbläsarens inställning.
Svar från Stican 2018-02-25 12:36
Tack Stefan för din kommentar. Just området framför Lindesjön och Lindesby Sjöängar är nog lite platt, och i förgrunden ligger det en fotbollsplan på höger sida och till vänster har man anlagt en parkeringsplats för Lindeskolans personal. Fick tips av Jan att använda Ctrl. och plustangenten för att öka storleken på bild och text.
Ha det gott/Stig
Hej! Stig. Vad bra att du får till det med bilderna och text med hjälp av 'Edge', när jag skriver just nu så är det Edge jag använder, men lika ofta använder jag gamla hederliga Explorer som jag egentligen gillar bättre..

För att göra text och bilder större i 'Edge', tryck ner 'ctrl' och tryck samtidigt ner 'plustangenten' för att öka storleken, eller 'minustangenten' för att minska storleken på text och bild! Det fungerade också så på Explorer. Jag testade nyss på 'Edge' och det fungerar bra! Vacker himmel i första bilden, den harmonierar bra med terrängen!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-02-25 12:28
Tack Jan för dina kommentarer och nya tips, det fungerar ju utmärkt och det är ju bra för mig som har lite sämre syn, inte minst nu när jag besvarar kommentarer. Roligt att du gillade den första bilden, det är den vyn jag och Dennis ser när vi går ut på våra promenader till Lindesby Sjöängar och den är ofta vacker att se.
Ha det gott/Stig
ehrsa 2018-02-25 21:46
Ytterligare en finess som bara Edge har är att om du 'blåmarkerar' en text (kan vara hur lång som helst) och sedan 'högerklickar' på den, och där väljer 'Läs upp' så läses texten upp av en röst.. och det gör den riktigt bra tycker jag! Provade nyss med en artikel i Aftonbladet, fungerar perfekt! Testa!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-02-26 08:17
Tack Jan för det tipset också, jag testade i går kväll bara på min egen blogg, men rösten fortsatte att läsa all text även bredvid bloggen. kul att möjligheten finns.
Ha det gott/Stig
En väldigt vacker vy som även bjuder på fina detaljer vid horisonten.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2018-02-25 18:32
Tack Lena för din vänliga kommentar. Med lite varsam bearbetning i Lightroom så kom det fram små detaljer också. Så jag är mycket nöjd med Lightroom 6, så det blev ett litet lyft för min bildbehandling. Nu skall jag försöka komma igång med fotograferingen också.
Ha det gott/Stig
Roligt att du fått ordning på bildvisningen! En mkt fin landskapsbild du bjuder på också, jag susar ju förbi Lindesberg då och då på väg till eller från Korsheden, vintertid kör jag oftast över Örebro. Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2018-02-26 08:14
Tack Björn för en trevlig kommentar, och att du gillar min bild av ett stycke Lindesberg. Det var kul att du har din väg förbi Lindesberg i bland, och om det är möjligt så är du välkommen på en kopp kaffe, hör av dig i så fall.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg