Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Två andra investeringar några blommor och en badpojke

För en vecka sedan  beställde jag en dörrskylt i går kom den i brevlådan och snart var den på plats

För övrigt så slår äppelblommorna ut

Här har de första blommorna på mitt Transparate Blanche slagit ut

och Rhododendron fortsätter att blomma men det är tyvärr en kort tid den blommar

Här är en Tovsippa, Anemone sylvestris 

och här har flera Tovsippor slagit ut med några Fänrikshjärtan

Under en tid har jag funderat på att skaffa mig en robot och i dag slog jag till, och det blev en något dyrare affär än jag från början tänkt, men jag är inte nöjd med att kommunens Serviceteam inte kan klippa min gräsmatta oftare än var 14 dag så jag ledsnade på den ordningen, och som av en händelse kom det ett reklamerbjudande från Granngården om en robotgräsklippare till ett fördelaktigt pris där installationen ingår. Nu väntar jag bara på att man skall installera roboten.

My Robot

I dag har det varit mycket varmt, så på vår förmiddagspromenad tog vi vägen till Bottenån

och Dennis svalkade av sig om fötter och mage

Det var allt för idag 

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-05-15 23:44 | Läst 2463 ggr. | Permalink
Fint nu när alla fruktträd börjar blomma. Jag är förvånad över hur tålig Rhododendron är. Vacker när den blommar men även med sina gröna blad.
Sten
Svar från Stican 2018-05-16 10:45
Tack Sten. Om inte några järnnätter kommer så bör det bli en bra Äppelskörd liksom Plommonskörd, förra året så blev det i stort sett ingenting. Om den här Rhododendron vet jag ingenting men den blommar fantastiskt nu, men blomningen varar tyvärr för kort tid.
Ha det gott/Stig
Härligt Stig, trevliga investeringar. Fint väder och blomning, vi kan njuta av livet ute, se på allt vackert, umgås med folk. Har själv ingen robotklippare, min gräsmattas kanter förändras lite smått och kontinuerligt, innehåller blommor och är rätt ojämn på sina ställen. Men grannen har en, kallar hans robotklippare för Geten, den går runt och betar av gräset hela dagarna. Men vad kommer Dennis att tycka om din nya klippare?
Svar från Stican 2018-05-16 10:53
Tack Stefan. Jo det blev efter lite överläggningar med mig själv en Robot som skall sköta gräsytorna åt mig i stället för Serviceteamet som jag tyvärr inte är helt nöjd med. Vad min Robot skall heta har jag inte hunnit fundera över men det kanske blir något passande namn, och vad Dennis kommer att tycka om den det får vi se. Trädgården har vaknat väldigt fort så det är knappt att jag hinner med, men självklart njuter vi av allt som händer.
Ha det gott/Stig
Vilken elegant dörrskylt! Och i trädgården går det nu lika fort som ute i naturen, svårt att hinna med allt. Och hinna med, helst vill jag sitta still och njuta av allt vackert, inte flänga omkring för att hinna fota..... Rhododendron busken är superfin,precis som dina foton! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2018-05-16 22:53
Tack Björn. Efter renoveringen av dörren så krävdes det en snygg skylt också, så det blev att söka på nätet. Trädgården håller på att bli riktigt fin med blommande fruktträd och rabattblommor som återvänder. Det blir en liten tur varje morgon med kameran och glädjande nog så börjar jag se normalt igen så jag kan se genom sökaren. Men nu har det varit lite för varmt för min och Dennis smak så vi håller mest till i skuggan.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg