Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En katt bland Hermelinerna

Så sjöng Karl-Gerhard, men jag har fått in Lupiner i min rabatt och det var inte vad jag väntat mig. Antagligen fick jag det med den extra jord som Plantmarknaden levererade i höstas när det gjorde i ordning mina rabatter

Husse varför tar du bilder på en massa grönt i rabatten, jo det är sådana blommor som vi inte skall ha i rabatten, men de får stå här ett tag.

Detta är Lupiner från min förra trädgård i Täby och det började med några få, men följande år så hade de förökat sig, så om det inte skall ske här så måste jag ta bort fröhusen när de har blommat färdigt. https://sv.wikipedia.org/wiki/Lupinsläktet Visst är de vackra och de får stå kvar till blomningen är över.

För övrigt så sker tillfrisknandet sakta och min doktor upplyste mig om att det kan ta många år innan om ens någonsin att bli helt frisk. Under tiden får jag glädjas åt de små saker som händer i min vardag.

Björn skrev tidigare om vad musiken betyder i hans liv, jag är nog också mycket beroende av musik och lyssnar alltid på radions P2 tidigt på mornarna, och under förmiddagarna när de spelar klassisk musik. Nu har jag också en enkel stereoanläggning där spelar jag då och då egna skivor. 

Vallmon har fått sina första knoppar och den Blå Bolltisteln växer fint

En ensam Kaja spatserar och söker säkert efter något ätbart

Här är min Mamma och idag skulle hon fyllt 104 år

Dennis och husse säger hej då

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

 

Inlagt 2018-05-22 23:20 | Läst 4033 ggr. | Permalink
Grönt och härligt. Lupiner gillar jag, fina att behålla om de inte tar över.
Svar från Stican 2018-05-23 11:59
Tack Stefan. Vår bästa tid är kanske nu med försommargrönskan och även Lupinerna får mitt gillande.
Ha det gott/Stig
Du vet i alla fall hur du ska agera för att hålla de fina lupinerna i schack. Det är vackra blommor men tar ju över fullständigt. Njut och ta bort. Ha en fortsatt fin vecka.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2018-05-23 12:04
Tack så mycket Lena. När det gäller Lupiner så är jag lite påläst men för övrigt så är jag ganska bortkommen när det gäller växter. Självklart så njuter jag av blommorna oavsett om det är Lupiner eller något "ädlare".

Ha det gott/Stig
Ja lupiner kan vara vackra när dom växer på rätt ställe. Idag finns dom överallt. Efter vägen brukar dom klippas ibland men dom hinner komma upp på nytt och blomma en gång till innan hösten. Fin bild på din mor. Ta en kopp kaffe och tänk på henne idag.
Sten
Svar från Stican 2018-05-23 12:11
Tack Sten. Lupiner är från början en växt som kanske togs in av någon handelsträdgård och sedan spridit sig i naturen och in i trädgårdarna. Det finns säkert andra teorier om hur Lupinen hamnade här i Sverige. Bilden på min mor tog jag någon gång i början av 90-talet kanske ett par år före sin död, jag brukar ha en liten tankestund med henne på födelsedagen.
Ha det gott/Stig
Somriga bilder även hos dig nu! Trevligt också att du ändå har fortsatt att blogga.. :-) Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-05-23 12:17
Tack Jan. Nu är det sommar nu är det sol massor av sol och det skulle kanske vara behövligt med lite regn, men det verkar inte finnas på kartan nu på ett tag. Jo jag försöker att få till några rader då och då, det är väl oftast fantasin som strejkar ibland och då kan det dröja ett tag innan det ramlar ned något uppslag till en blogg.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg