Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Lite nyheter från Lindesberg och några hemma hos bilder

De första Prästkragarna har slagit ut 

I början av veckan fick jag besked av en läkare på medicinmottagningen, att biopsiprovet visade att jag har sjukdomen Temporalisarterit och att det får jag förmodligen leva med, och det blir att äta kortisontabletter så länge jag lever. De flesta symtomen har ändå gått tillbaka så jag känner mig hyffsat bra.

I torsdags så besökte jag ögonkliniken där en läkare kunde konstatera att synnerven och den Gula fläcken inte tagit någon skada, samtidigt så undersökte han mina ögonlock och ansåg att de var i behov av en operation, men bered dig på en lång väntetid, kanske ett halvt år sade han, för det är lång kö på sådana operationer. 

På fredagen blev det ett besök hos Folktandvården, som var planerat sedan en månad tillbaka, och nu fick jag mina tänder undersökta. Det blev inga obehagliga överraskningar utom att det lossnat en bit av emaljen på en tuggtand, en fraktur kallade tandläkaren det för, och den skall lagas i början av juli.  

I går fick jag ett samtal från de som skall installera min Robotgräsklippare att det blir av den 20 juni, något kul att se fram mot. Undrar om Dennis tycker det samma.

Det var lite av vad som hänt den senaste tiden.

Nu blir det några "hemma hos bilder"

Vardagsrummet från ena hållet

och här från andra hållet

Min matsal som jag fyllt med lite konst,

som innehåller lite blandat akvareller litografier och oljor

Här blir det exteriört med en vy över trädgården 

och uterummet med trädgårdsmöbeln på altanen

Hej då

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-05-27 23:37 | Läst 3345 ggr. | Permalink
Ditt uterum ser väldigt lockande ut, just så där lagom mysigt, med utsikt över välanlagd trädgård. Och det var väl hyfsat besked du fick, kunde varit värre, kortison kan förresten ge väldig aptit och ökad vakenhet. Hade själv ett oturligt och dyrbart år förra året med tänderna, men det är ju inget större problem.
Svar från Stican 2018-05-28 13:12
Tack Stefan, Jo att aptiten har ökat märker jag, för det blir tyvärr en och annan smörgås som mellanmål så jag får nog passa midjemåttet. Trädgården ser just nu ganska fin ut, men om den här torkan fortsätter så blir det kanske bränd växtlighet. Lite regn skulle nog inte skada.
Ha det gott/Stig
Ljust och trevligt hem. Många tavlor att fästa blicken på. Visst är det skönt att gå ut från tandläkaren och inte behöva göra något återbesök. ( emaljen var ju inte direkt något allvarligt ). Det är som när man ska besikta bilen.
Sten
Svar från Stican 2018-05-28 13:18
Tack Sten. Mer än hälften av min konst har jag ropat i på nätauktioner bland annat på Tradera, och det blev ett tag lite mani att köpa på auktion, men nu har jag inte så mycket väggar kvar att hänga på.
Ha det gott/Stig
Ser fint ut! Själv bet jag loss en 'krona' från en tand i helgen.. den har bara suttit där i 6 månader.. Ska även beställa tid för en efterkotroll på en utdragen visdomstand för ett år sen, ett mycket svårt ingrepp som gav den värsta smärtperiod jag varit med om hittills i mitt liv.. halva benmassan av käken följde också med.. det behöver röntgas för att se om käken är återbildad.. Halva tungan (vänstra sidan) är delvis nervskadad fortfarande dessutom.. så det är inte att leka med, när tänder krånglar! Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-05-28 13:25
Tack Jan. Då kanske det finns någon garanti om den bara hållit i 6 månader. Det är en dyrbar hälsokontroll med tänder om det blir problem, för drygt 10 år sedan satte jag in 2 inplantat i överkäken och det kostade ganska mycket pengar trots en viss rabatt, men de såg fortfarande bra ut tyckte tandläkaren.
Ha det gott/Stig
ehrsa 2018-05-28 13:56
Hej! Ja vi får se, kontakt tas troligen idag..
Hälsn!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg