Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu blir det polbad och lite annat

Augusts farmor Lisbet och hennes man Ove kom och lämnade igen nycklar till Margarets lägenhet som de fick låna under bröllopet, och vi bjöd på kaffe.

 Söndagen efter bröllopet blev lite av en vilodag för alla utom för August som var alert som vanligt, Peter och Trine åkte till vårt varuhus Mejk och inhandlade en gunga och en badpol.

Augusts badpol i kartong

Peter blåser upp den nyinköpta badpolen

Sedan blir det premiärdopp  

med August och en vattenkanna i badpolen så det blev jättekul 

Det behövs mer vatten i kannan

Det är säkert något fascinerande med rinnande vatten

Kan man hälla vatten på mamma Trine så blir det extra kul 

Närbild på vattenleken

Ombytta roller här får August känna på att få vatten på huvudet

I förra veckan så kom min nya Epsonskrivare och den var ganska lättinstallerad. Windows 10 verkade vara väl förberedd på att installera maskinvaror. Epson Surecolor P600 skiljer sig en del från min förra Epson Stylus Photo R3000. Innan jag bestämde mig för Epsonskrivaren så funderade jag även på Canon Pixma Pro-10S, men det som till slut avgjorde var att Epson är något mindre och har större bläckpatroner. Det tar kanske lite tid att vänja sig vid nyheterna, men de kopior jag skrivit ser mycket bra ut och jag har testat Epson Semigloss och Scandinavian Photos matta papper och de fungerade bra.

Min skrivarhörna med den nya Epsonskrivaren

Nu skall jag köpa några fler sorters papper och kanske papper på rulle det har jag inte provat tidigare det kunde vara kul att testa att skriva ut en panoramabild som blir lite längre än ett A3+ format.

Annars så flyter livet på och mina krämpor har sakta men säkert så gott som försvunnit och det får väl tillskrivas kortisontabletterna som jag äter varje dag. När det gäller mitt ljumskbråck så skrev ju den läkaren som undersökte mig en remiss till kirurgmottagningen, och nu har det kommit svar på den att jag kommer att bli kallad inom 3 månader. Ja, man får uthärda tillsvidare och ha tålamod.

Nu har det varit ganska skönt väder eller hur husse

Nu blir det inte mer för denna gången

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-06-07 09:19 | Läst 2099 ggr. | Permalink
Känns som 100% sommar i dina bilder här.. härligt! Vatten är alltid kul! Roligt med ny skrivare, gissar att du återkommer om hur det fungerar även framöver, sånt är intressant! Själv så trycker jag i stort sett aldrig ut några bilder..
Hälsn!
Svar från Stican 2018-06-07 17:20
Tack så mycket Jan. Jo August hade verkligen roligt och det var lika kul för oss som såg på. När det gäller skrivare och att skriva ut bilder så är det nog det som har roat mig mest under åren, att se bilden på papper, och jag har ramat in fler av mina alster och hängt dem på lediga väggytor.
Men jag är inte lika ambitiös som Björn att hänga bilderna offentligt därtill är jag alltför självkritisk.
Ha det gott/Stig
Säger som Jan, skriver sällan ut, bara om det möjligen kan sättas på väggen. Och då brukar jag skicka iväg en beställning. Kul med badpoolen, det är alla de små ögonblicken som egentligen är de stora.
Svar från Stican 2018-06-07 17:35
Tack Stefan för vänliga kommentarer. Badpolen var tydligen ett lyckat köp, för August tyckte verkligen om att få leka i vattnet, och det var en lycka att få fota hela leken det blev dagens händelse.

Sedan mitten av 90-talet när vi investerade i vår första dator har jag skrivit ut bilder och det var på en mycket enkel HP-skrivare, men det var ganska fascinerande att se hur en bild växte fram, och jag experimenterade att skriva ut på vanligt akvarellpapper i stället för kopiepapper.

Efter hand så växte kraven på bättre kopior och då köpte jag min första Epson skrivare en A3+, Stylus Photo R 1270, och även med lite bättre papper.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg