Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Blodpropp och lite blommor

Ibland tror jag att livet jäklas lite väl mycket med mig just nu.

Men så länge det finns liv finns det hopp

På söndagen efter midsommar upptäckte jag att min högra fot svullnat och trodde väl att det var säkert bra till nästa dag. Men det var det inte naturligtvis inte utan foten svullnade åter och även en bit på underbenet var tjockare än vanligt. Då bestämde jag att det var nog dags att ta kontakt med vårdapparaten igen, så på tisdagsmorgon åkte jag till vårdcentralen och fick träffa en läkare som trodde att det rörde sig om en trombos eller blodpropp i benet.

Doktorn skickade en remiss till akuten på Lindesbergs Sjukhus, och jag fick omgående åka dit och där sattes en rad med åtgärder in bland annat ultraljudsundersökning av mitt högerben från ljumsken ned till foten. Där konstaterades att jag har en trombos i underbenet, efter det blev det undersökning av mina lungor med datortomografi och där hittade de en till blodpropp i ena lungan. 

Datortomografiröntgen

Sedan ville man  att jag skulle stanna kvar över natten för observation, och jag kördes upp till en vårdavdelning där jag fick en säng och sjukhuskläder lite varm soppa var allt de kunde bjuda på eftersom middagen var slut, sedan bjöds jag på en blodförtunnande medicin Eliquis, som förhoppningsvis skulle lösa upp propparna.

Min tillfälliga bostad på sjukhuset

På onsdagsmorgonen vid frukost fick jag två nya Eliquis, sedan  kom ronden med läkare som frågade hur jag mådde, jag svarade att det var OK. och undrade om jag fick åka hem nu, efter lunch svarade doktorn. Efter lunchen fick jag information om medicinen och hämtade ut den på sjukhusapoteket, sedan blev jag hämtad och hemskjutsad av Susannes bonusdotter Fylgia.

Men när jag väl var hemma så kände jag mig yr och illamående fick diarré som var svart, jag läste igenom bipacksedeln om biverkningar på den blodförtunnande medicinen, där stod att vanliga biverkningar var bland annat att det kan finnas blod i avföringen.

Susanne kom och hjälpte mig att ringa efter ambulans som körde mig tillbaks till Lindesbergs Sjukhus. Där blev jag omhändertagen med nya prover med bland annat Gastroskopi, som var en ganska obehaglig upplevelse. Där upptäckte de ett sår i magsäcken som förmodligen var orsak till blödningen. Under min vistelse har jag fått fyra påsar blod på grund av dåligt blodvärde, dessutom näringsdropp

Mina någorlunda normala värden

Nu är jag åter hemma igen efter sex dygns vistelse på Lindesbergs Sjukhus och det känns skönt. Har fått nya mediciner som skall stoppa blodflödet. Nexium HP och en spruta som heter Fragmin. I onsdags var jag ute i trädgården och tog lite bilder på nyutslagna blommor.

En Gul Rudbeckia 

Den första utslagna röda Rudbeckian

Ett bestånd av Solbrud har också slagit ut

och de små Rabattrosorna har brett ut sig 

Det har hänt lite i trädgården när jag varit borta

och Dennis var glad att husse kommit hem igen

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-07-06 07:39 | Läst 3950 ggr. | Permalink
Jobbig historia, men det verkar ändå som att du blivit väl omhändertagen. Hoppas allt ordnar upp så småningom.
Hälsningar
/ Peter
Svar från Stican 2018-07-07 15:32
Tack Peter för din kommentar, jo kommer man bara under behandling så tar de hand om allting, men nu får jag med mediciner hjälpa mig själv. Då får jag bara hoppas att det hjälper.
Ha det gott/Stig
Det var värst, mycket på en gång. Hoppas du blivit väl omhändertagen - men det verkar så - och att allt ordnar upp sig till slut!
Fina blombilder!
//GöranR
Svar från Stican 2018-07-07 15:37
Tack Göran för dina kommentarer. Om jag fick önska mig något, så vore det att läkningsprocessen gick lite fortare, men jag får ha lite tålamod antar jag. Mina promenader inskränker sig några kortare promenader i trädgården och då får kameran följa med, så tack för betyget.
Ha det gott/Stig
Hej Stig, det var verkligen mkt på en gång. Fint att du snabbt kom under vård, den här gången var det tydligen ingen tvekan utan du fick den hjälp du behövde. Hoppas allt nu lugnar ner sig så du kan få njuta av sommaren igen. Många hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2018-07-07 15:43
Tack skall du ha Björn för din omsorg. Får man bara en remiss till akuten så brukar det ordna upp sig. Ja det blir nog tyvärr så att det får bli lugna dagar ute i trädgården, om det inte är för varmt. Det hade förstås varit bra mycket roligare att åkt till Dagnyfikat i Korsheden, men det kanske blir repris nästa år.
Ha det gott/Stig
Ajaj, verkligen inget vidare bra! Hoppas på det bästa för dig. Njut av blommor och Dennis!
Svar från Stican 2018-07-07 15:48
Tack skall du ha Christer för din kommentar och omtanke. Mitt ända nöje nu är att titta på mina blommor och kanske försöka fånga Humlans flykt mellan blommorna, men det är inte lätt.
Ha det gott/Stig
Ja, det var väldigt vad mycket du har gått igenom! Verkar som att börjar det krångla då tillkommer ofta andra saker också.. Låter irriterande minst sagt! Hoppas du får ordning på det hela och att medicinerna fungerar! Ha det så bra det går nu, och att du kan fortsätta njuta av sommaren i alla fall!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-07-07 15:56
Hej Jan och tack så mycket för dina kommentarer. Jo en olycka kommer som bekant inte ensam, som det sägs. Mediciner ja det har jag fått en hel massa och vissa skall jag bara ta i en vecka och andra(sprutor) får jag hålla på med ett halvår framåt. Nu har jag ju kunnat se mycket fotboll och det har ju varit trevligt men den tar väl slut så småningom, och då får jag se hur jag känner mig. Som sagt så har jag ju min trädgård att vistas i så det är inte så tokigt ändå.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg