Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Svalka

Min vinterträdgård

Lite inspirerad av Jan Erssons vinterbilder så vill inte jag vara sämre

Vintermorgon vid Lindesby Strandängar

Det ensamma trädet en sval vinterdag

Vy över Bottenåns utlopp en fin vinterdag

Isfallsglaciären-1991

Isfallsglaciären Kebne 1991

Kebnekaise-1997

Kebnekaise från Tarfaladalen 1997

Här var det svalt husse

Några bilder som kanske svalkar när kvicksilvret stiger över +30 

Ha det gott

stig

Inlagt 2018-07-17 08:25 | Läst 4474 ggr. | Permalink
Det kan behövas just nu, jättefin vinterbild, tack Stig!/ Björn T
Svar från Stican 2018-07-18 09:21
Tack så mycket Björn. I vintras trodde jag nog inte att det skulle bli århundradets värmebölja, nej, kanske jag såg fram mot en skön och behaglig sommar. Men nu är det som det är och jag försöker att gilla läget så gott det går.
Ha det gott/Stig
Mycket fina vinterbilder! Synd bara att du inte skickar med litet av svalkan! ;-)
Svar från Stican 2018-07-18 09:25
Tack Christer för din kommentar, nja det låter sig tyvärr inte göras det får bli en bildlig överföring tillsvidare, men inom en framtid så kanske det blir möjligt, i cybervärlden verkar ingenting vara omöjligt.
Ha det gott/Stig
He he, härligt! Just när denna blogg läses så blåser faktiskt en lite kylande vind från höger.. det är AC:n som just nu håller en temp på 10,2° i luften som blåses ut i rummet.. Ihop med dina härliga vinterbilder så kan jag faktiskt förnimma lite av vinterkyla.. Dina vinterbilder har också en lagom mängd med snö, där det fortfarande går att promenera! Man ser också att det förmodligen är riktigt kallt.. Fina vinterbilder, den årstiden är inte så dum men dagarna är ofta lite för korta.. Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-07-18 09:30
Tack skall du ha Jan för dina trevliga kommentarer, nu har jag tittat på nätet efter en portabel AC, och det finns ju en del att välja på i olika prislägen. Det förvånar mig att jag inte sökt efter en sådan tidigare för det brukar ju alltid komma en värmebölja någon gång under sommaren. Jo vinterbilderna ser ljuvligt svala ut och jag minns inte hur kallt det var, men säkert mellan -5 och -10.
Ha det gott/Stig
ehrsa 2018-07-18 12:37
En AC är ju egentligen en väldigt billig investering om man jämför med vad 'våra' kameraprylar ofta kostar.. Min Electrolux som jag köpte förra året kostade c:a 5500:- , nästan alla mina objektiv kostar betydligt mer än det.. Här är länk till den AC som jag har: https://www.electroluxhome.se/hem-hushall/klimat-ac/portabel-ac/exp12hn1w6-1/ den kan finnas med olika kapacitet, mitt tips är att köpa en AC med så hög kapacitet som man 'har råd med'! Det kan aldrig bli för mycket kapacitet.. Har man en med hög kapacitet så kan den kanske gå med lägre effekt och väsnas mindre också.. Min modell tycker jag har en behaglig ljudnivå även om den går på högsta effekt. Sen har jag också en stor men ljudlös takfläkt som hjälper till bra att fördela den kylande luften i rummet! Just nu 12:30 blåser apparaten ur sig +12,1° och jag har det riktigt skönt inomhus här, den temperaturen stiger nån grad senare på dagen när temperaturen på den luft som den suger in också stiger.. men kvällarna är nu jättesköna här inne, istället för att det är olidligt varmt.. jag kan även ha balkongdörren öppen, även om det blir ett par grader varmare då så sprutar apparaten fortfarande ur sig c:a +12,5°, och det 'gör skillnad'.. jag lovar! Har man flera rum och skaffar en sån här AC så kanske man bör stänga till några rum så att man prioriterar ett rum att få bli kallast, om alla rum ska dela på kylan så blir det sämre för alla, men det får man experimentera med.. Jag har ingen stor lägenhet så jag behöver inte stänga till något annat rum.. Men jag kan sammanfatta så här: Jag är ingen expert på AC, men jag har haft AC i 7 år nu och det kan vara den bästa 'pryl' jag någonsin har köpt! Den har räddat min sömn många gånger! Vissa somrar har den i stort sett knappt använts, den här sommaren kanske den använts rekordmycket redan! Tidigare i somras hade jag den bara igång på kvällarna, jag har västläge så det är mycket kvällssol här. Men jag har haft den avstängd på natten, och sätter igång den igen när jag vaknar på morgonen, i morse blev det 05:00 och jag somnade om och vaknade till en sval inomhusmiljö vid c:a 08:30.. hur härligt som helst! Det är verkligen en bra investering! Risken är att vi har ett förändrat klimat numera, även om nästa sommar kanske blir regnig.. experterna säger ju att det är just 'ytterligheterna' i vädret som förstärks om det är klimatförändringar som pågår nu.. Mer värme, mer regn, mer kyla, mer snö, mer blåst.. känns som det har varit mycket ytterligheter nu under det senaste året.. Ha det så bra det går i värmen Stig! Själv har jag det riktigt skönt just nu när detta skrivs, men jag ska snart ta mig ut i värmen under eftermiddagen här..
Hälsn!
Fina rutor..kan man önska sig en temperatur någonstans emellan dessa och nutid..
Fast idag har ett stilla sommarregn hälsat på med måttliga 18 grader till skillnad från igår med 34,5.
Mv/Gunte,,
Svar från Stican 2018-07-18 09:36
Tack Gunte för de kommentarerna jo om man fick önska sig så vore det säkert en drägligare temperatur men tyvärr så får vi dras med den här värmen en tid till. Här har vi inte sett till några regnmoln på länge men det skulle sitta fint nu när gräsmattan är mera gulbrun än grön, och för att inte tala om mina rabatter som ser bedrövliga ut.
Ha det gott/Stig
Lite välbehövlig svalka. Man tackar! :-)
Svar från Stican 2018-07-18 09:40
Tack Olle det var så lite så även om det är en hägring, men som sagt jag hoppas att det snart kommer riktig svalka i form av regn och en temperatur på kanske +18-19 grader.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg