Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Hemma igen

Nu blir det en tråkig historia igen 

   För 12 dygn sedan var det dags igen för ett besök på Lindesbergs Sjukhus

Under veckoslutet den 21/22 juli hade mina fötter svullnat och värkte så jag hade svårt att stå och ännu värre var det att gå på dem. Så på måndagsmorgon den 23 juli, skjutsade min dotter Susanne mig till akutmottagningen på Lindesbergs Sjukhus, där blev jag omhändertagen och inlagd.


Det kanske förklarar att jag inte hörts av eller givit några kommentarer på ett tag,  jag hade bara min mobiltelefon med mig, och den är inte mycket att skriva kommentarer med. Men jag tog några bilder av mina stackars fötter med mobilen, som tyvärr inte levererade så bra bilder. Någon bra förklaring till varför mina fötter svullnade har jag inte fått utan man tror att det kan vara någon medicin jag inte har tålt, så läkarna har gjort vissa förändringar i min medicinering.

Varje morgon kom det ett läkarteam på den s.k. ronden och hörde sig för hur jag mådde och synade mina fötter som inte hade ändrat sig särskilt mycket, och det var fortfarande oklart vad jag hade fått för åkomma.

På fredagen hade man bestämt sig för att ta ett vävnadsprov på huden, för att se om det fanns några bakterier där, och här tar doktorn det med ett stansliknande instrument.

Här syr doktorn några stygn efter ingreppet

Jag saknade min Panasonickamera för mobilbilderna var jag inte helt nöjd med, men man tager vad man har 

Här är det färdigsytt och slut på snaskiga bilder

Under veckan så kom Susanne och min vän Margaret på besök och de hade med sig min Panasonickamera och tidningen Foto där jag bland annat hittade en artikel om en läsplatta en Huawei Mediapad M5 som hade fått mycket bra betyg, jag visade artikeln för Susanne, och nämnde att det hade nog varit enklare att  kommentera div. bloggar med en sådan. Kanske Susanne konfererade med Peter och Helene om detta. 

På söndagen så kom Susanne och Peter  på besök och döm om min förvåning, de hade med sig en tidig födelsedagspresent, en Huawei Mediapad M5. Vilken överraskning. Den var även från min andra dotter Heléne som var i Spanien på semester.

Peter och Susanne

Så nu har Pappa Stig fått en ny leksak att roa sig med, och det var en stor skillnad mot min mobil

Här ses skillnaden mellan läsplattan och mobiltelefonen

Läsplattan har naturligtvis en kamera också, här är några bilder tagna med Huawei Mediapad

Ett fång Rudbeckior 

Här en bild på min bokhylla

En testbild med Huaweei på Margaret som ställt upp och hjälpt mig med Dennis under de här dagarna

Har du kul nu husse?

Alltsedan jag insjuknade på försommaren, så kommer det en del post från sjukvården om kallelser till olika undersökningar. Nu är jag kallad till en ultraljudsundersökning av halsens blodkärl. 

Det var allt för nu och jag hoppas kunna skriva om något annat än mina sjukdomar i fortsättningen

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-08-04 11:15 | Läst 2549 ggr. | Permalink
Hej! Stig. Hade faktiskt en misstanke att något hade hänt.. men jag trodde att din 'frånvaro' här mer berodde på 'värmeslagsliknande' problem än det du visar upp här! Skönt att du ändå är hemma igen! Hoppas det blir bättre nu när vi går in mot lite andra årstider även om augusti också kan bli varm och extra fuktig.. Här kom det nån millimeter regn nu under förmiddagen, men nu är det mest blå himmel igen..
Hälsn!
Svar från Stican 2018-08-05 09:19
Tack så mycket Jan för dina kommentarer. Värmen har ju inte underlättat precis, men det har ändå varit förhållandevis drägligt på sjukhuset, och i dag så är det mulet och termometern visade för en stund sedan under +20, och det är ju positivt.
Ha det gott/Stig
Ajajaj, det där var inget vidare! Hoppas innerligt på ordentlig bättring!
Svar från Stican 2018-08-05 09:21
Tack skall du ha Christer för din omtanke. Det går nog sakta framåt med lindade ben och fötter samt lite nya mediciner.
Ha det gott/Stig
Aj aj! Det där ser ont ut! Hoppas på snabbt tillfrisknande!

Hälsar
Eva
Svar från Stican 2018-08-05 09:24
Tack så mycket Eva för dina omtänksamma kommentarer, jag hoppas också på att bli återställd så snart som möjligt.
Ha det gott/Stig
Det där ser verkligen inte roligt ut! Hoppas det ger med sig snart. Temperaturen har gått ner här i Korsheden och ligger nu på mer normalt 25 mitt på dagen, hoppas et är så i Lindesberg också! Önskar dig snabb tillfrisknande!/ Björn T
Svar från Stican 2018-08-05 09:30
Tack Björn för vänliga kommentarer, det både ser ut och var allt annat än roligt när det gjorde som mest ont, men nu så känns det ganska drägligt och idag så har vi en behagligare temperatur också, c:a+19.
Ha det gott/Stig
Jobbigt, du har inte fått någon klarhet i vad det är? Jag bröt benet för en 2-3 år sedan, drabbades nog ganska omgående av blodpropp i benet. Fot och ben var som en stor svullen stock som var svår att ha nedåt, men det tog nog en månad innan de gjorde scanning för blodpropp. Nu är det iaf OK men det är en jobbig resa. Hoppas att du har det bättre
Svar från Stican 2018-08-05 09:35
Tack Peter för dina kommentarer, läkarna är väl inne på att jag drabbats av någon biverkan från något läkemedel, men de är ju inte helt säkra på det men jag skall smörja ben och fötter med en kortisonsalva under en tid, och det verkar som det hjälper.
Ha det gott/Stig
Inte roligt att drabbas av det där, ser verkligen inte bra ut. Önskar dig ett snabbt tillfrisknande så du slipper eländet.
Sten
Svar från Stican 2018-08-05 09:39
Tack skall du ha Sten. Nej det var allt annat än roligt, det var hemskt smärtsamt att försöka gå eller stå på fötterna, så det blev en ny resa till akuten där jag kunde få hjälp. Nu känns det mycket bättre.
Ha det gott/Stig
Du har verkligen fina barn Stig, fin platta! Jag fick min frus gamla avlagda och upptäckte hur praktisk en sådan manick är. Illa du är drabbad av allt möjligt. Verkar som plattan tar bra bilder, finns en uppsjö redigeringsprogram. Önskar dig lycka till med den.
Svar från Stican 2018-08-05 09:47
Tack skall du ha Stefan. Ja det blev en glad överraskning att de kom med en läsplatta, jag hade nog tänkt att skaffa en sådan själv, men barnen förekom mig. Jo jag har förstått att det finns många tillbehörsprogram till den. Det som är roligt med läsplattan är storleken på skärmen och det märks ju inte minst när jag använder kameran.
Ha det gott/Stig
Låter bra att du är hemma igen, fast mindre bra med trasslet med fötterna och andra besvär.
Fint med så omtänksamma barn också, hoppas du får mycket nöje av den presenten och att dina problem med sjukdommar rättar till sig.
Förmodar att Dennis är glad och nöjd nu när han har husse hemma igen.
Svar från Stican 2018-08-05 14:21
Tack Margareta för dina vänliga kommentarer. Det är skönt att vara hemma för det blir väldigt långtråkigt i längden, och de ända avbrotten var måltiderna. Här har jag i alla fall tillgång till min dator. Men nu har jag fått en ny leksak, och den är kul att jobba med. Dennis ja han blev mycket glad när jag äntligen kom hem och det är ju ömsesidigt för jag saknade honom mycket.
Ha det gott /Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg