Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Lite nutidsbilder

Det blir lite bilder på det som finns av blommor i min trädgård, sommaren har varit skoningslös mot mina rabattblommor, precis som livet har varit mot mig, så den här sommaren kommer jag inte att glömma i första taget men det blir förhoppningsvis bättre till nästa år. 

Baksidan av en liten sol

Baksidan av en liten sol, en Rudbeckia som blommade vackert i början av sommaren, 

En Humla söker nektar bland Björnbärsblommorna

De röda Rudbeckiorna såg ganska fräscha ut i början av juli

Men avsaknaden av nederbörd gjorde att Rudbeckiorna och andra växter mådde dåligt. Nu börjar Rudbeckiorna anta en mer höstlik färg de få som finns kvar.

Även de röda Rudbeckiorna börjar ta slut

Men Humlorna är idoga och samlar nektar så länge det går

Dennis och ett fång Tovsippor som blommar fint 

Tovsipporna verkar ha klarat sig bäst av mina rabattblommor

Det blir mycket fallfrukt från Transparant-Blanche-trädet

Transparant-Blanche

Syrenhortensian har antagit en fin rosa höstfärg och den verkar klarat sommarvärmen bra

Margaret kammar Dennis så han blir snygg

Hörru du husse vart tog den varma sommaren vägen?

Ja du Dennis det är inte lätt att svara på, det beror nog inte på några klimatförändringar, utan det är väl därför att det håller på att bli höst. Vi kan bara hoppas att det blir en normal sommar nästa år. 

För övrigt så börjar väl livet att så sakteliga återvända för mig , fötter och ben har fått normal storlek igen.

Det var allt för nu

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-08-23 10:06 | Läst 2984 ggr. | Permalink
Trevliga bilder! Här har jag sett att Björnbärsbuskarna tycks digna av bär i år och då är det bland kolonilotterna i Tantolunden som jag noterat detta. Ja, nu är vädret tillbaks till normal nivå och det känns skönt! Ja, hur nästa sommar blir vet man inget om, men viss oro kan man ändå känna.. Det kanske blir 'tvärtom', för mycket regn istället.. det kan ju bli 'extremt' även åt det hållet.. Hörde igår på radion att även den tjockaste havsisen norr om Grönland hade spruckit.. Det är tydligen första gången det händer, som vi människor har sett.. så det är inte bara här det har varit varmt! Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-08-23 22:45
Tack Jan för dina kommentarer. Det blir nog ganska gott om Björnbär hos mig, och ett äppelträd ger ganska gott om frukt. Men jag får se hur det blir med plommonen.
Ha det gott/Stig
Fina blomster! Och fin vovve också. Skönt att det börjar gå på rätt håll för dig.
Svar från Stican 2018-08-23 22:51
Tack Christer för dina kommentarer. Roligt att du gillar mina blombilder och jag tycker också att Dennis är fin och i dag bokade jag tid för trimning så då skall han bli ännu snyggare. Jo det känns ganska bra att hälsan börjar återvända.
Ha det gott/Stig
Fint att det bättrar sig Stig. Trädgården är en fantastisk tillgång när man inte har ork för promenader. Håller med dig om dina iakttagelser i övrigt. Fina bilder blev det Stig, övervägde själv en M5 platta, men det blev en billigare Samsung på rean. Tar du både bilder och redigerar med plattan?
Svar från Stican 2018-08-23 23:00
Tack skall du ha Stefan för dina kommentarer, ja det är tur att jag har trädgården både för egen del och för Dennis att rusa runt i. Det har inte blivit så många bilder med plattan ännu men bilden på Margaret och Dennis har jag tagit med den, men jag har inte redigerat några bilder med plattan ännu, det får jag prova så småning om.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg