Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några analoga bilder

När fantasin tryter får jag gräva i arkivet, i det här fallet så är det mina album på FS.

Så här kommer några bilder som jag tagit med analoga kameror, från min första kamera Zeiss Ikon till den sista som var en Nikon F801. Det var ofta med diafilm t.ex.  Kodachrome, men det förekom andra filmsorter också, som Ektachrome och Perutz t.ex. men även neg. film, som Kodacolor och Fuji Color har förekommit. 

Pråmar på Rehn vid Sant-Goar 1960

Infarten till Lillåkern 1965

 

Under åren 1965 till 1967 tillbringade jag och min familj några sommarmånader här på Lillåkern

Från en utflykt med mina arbetskamrater till Birka på hösten 1972 passerade vi Västerbron på hemvägen.

Acueducto del Aguila i Spanien en Romersk Akvedukt 1979

"Suliskongen" 1907m. i Sulitelmamasivet sep. 1985

Stadsbiblioteket i Stockholm  från Observatorielunden 198

Efter några timmars fotande i Kvikkjokks floddelta var det dags för lunch och då kokades det kaffe i en gammal sotsvart kaffepanna över en öppen eld 1987

Höstbild från Drabo 1988
Från 1968 till 1988 bodde vi under sommarmånaderna här på gården Drabo, som ligger i närheten av Färila i Hälsingland 
Under vår semestervistelse i Turkiet åkte vi på en tvådagars utflykt till bland annat Pamukale där kunde vi se denna solnedgång 1990
 Ale-Stenar 1992
Vandring uppför Tarfalajokk till Tarfala 1991.
Skarvkoloni i Bråviken 1993
Bilden är tagen från en båt. Det var svårt att komma tillräckligt nära för skarvarna är väldigt skygga och något långt tele hade jag inte med.
Pärlemorfjäril på blommande Rönnspirea 2002    
Det var en del av vad jag fotat med analoga kameror under drygt 30 år. I mitt fysiska arkiv finns åtskilliga dior och neg som fortfarande väntar på att framkallas i LR och PS, det är bara inspiration och ork som fattas. Om och när höststormarna kommer, kanske motivationen infinner sig.
Nu har jag inget mer att skriva om även om ämnet inte är uttömt (kanske uttjatat), men det är nog roligare att skriva om det som händer i nuet. Fast det är ändå lite kul att titta på lite gamla bilder i bland, och om jag jämför bildkvalitén så är den inte så fantastiskt stor, om man inte har så stora pretentioner.
Nästa blogg kanske handlar om något fräschare.  
Du husse, det här var ett riktigt sömnpiller 
Ha det gott 
Stig 

Inlagt 2018-08-29 15:29 | Läst 4496 ggr. | Permalink
Tycker dina analoga bilder ser utmärkta ut, och de verkar ha klarat åren fint. Har inte orken att gå igenom så många av mina. Själv använde jag TriX i Olympus Trip 35 och Practica super TL, samt Fujicolor i en Minolta systemkamera.
Svar från Stican 2018-08-30 11:05
Tack Stefan för dina kommentarer, det var roligt att du också tycker det.
Ha det gott/Stig
Vad trevligt! Det blir alltid fint med bilder från förr som dessutom är i färg! Det känns lite 'verkligare' på något sätt! Är dom bara i svartvitt så känns bilderna så mycket äldre tyvärr.. Jag var inte ens i moppeåldern när flera av dina färgbilder togs här!
Hälsn!
Svar från Stican 2018-08-30 11:17
Tack skall du ha Jan för dina kommentarer. Det var nog så att jag efter en period med svartvitt i min Zeiss-kamera övergick till färg, och sedan när småbildskameran ersatte Zeissen så fortsatte jag med färg. Men någon gång under 80.talet gick jag en mörkrumskurs, då blev det naturligtvis svartvitt, men det blev bara några porträttbilder.
Ha det gott/Stig
Alltid intressant att få se äldre bilder. Dina har klarat åren bra och står sig utmärkt.
Svar från Stican 2018-08-30 11:21
Tack Christer för dina kommentarer, jo jag tycker att bilderna håller trots sina många år. Kul att du gillar att se mina gamla bilder.
Ha det gott/Stig
Alla gånger du visat gamla bilder har jag varit imponerad av kvalitet, det är jag den här gången också! Tänker vidare att ett av huvudskälen till att vi fotar är ju att minnas, det är klart det är roligt att titta på äldre bilder ibland. Din akvedukt är ju häpnadsväckande, den var jag tvungen att googla på, byggd nån gång på 1800-talet. Imponerande! Och era sommarvistelsegårdar ser otroligt charmiga ut! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2018-08-30 11:31
Tack skall du ha Björn för dina fina kommentarer. Det är roligt att du uppskattar mina gamla bilder och akvedukten blev jag först vilseled av reseledaren som på stod att det var en romersk akvedukt, men när jag försökte placera den geografiskt så fick jag hjälp av en annan medlem på FS. och då fick jag så småning om reda på när den byggdes. De två Hälsingegårdarna var mycket omtyckta av mina barn som fick vistas där varje sommar och även på några vinterlov.
Ha det gott/Stig
Hej Stig
Det var kul att se gamla färgfoton. Jag har experimenterat med att simulera bland annat Kodachrome i min FujiX100F. Och jag testar fortfarande.
Det är omöjligt att välja favoriter här, eftersom de håller hög klass alla.
Med vänliga foto hälsning från Erik / DK
Svar från Stican 2018-08-30 11:40
Tack Erik för dina kommentarer, det var roligt att du gillade mina gamla foton, och att du tycker de håller hög klass, det gläds jag mycket åt. Att simulera Kodachrome har jag inte provat men i Silver Efex Pro har jag försökt med Tri-X med varierad framgång.
Ha det gott/Stig
Fina välexponerade bilder, som samtidigt ger en nostalgikick
Svar från Stican 2018-08-30 11:33
Tack skall du ha Nils-Erik för dina kommentarer, och det känns bra att jag kan förmedla lite minnen till dig med mina bilder. Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg