Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Jag har en dröm

Drömmen om en kamera

Nej det är inte en Leica för 100000 kr., nej det är en Olympus E-M1 ll och kostar väl mindre än en femtedel av vad Leican kostar. Just nu får man ett erbjudande från Olympus om en återbäring(Cash Back) som gäller ända fram till januari 2019.

Skärmklipp Olympus OM-D E-M1 Mark ll

 Olympus OM-D E-M1 Mark ll

Men det får nog bli en dröm ett tag till. Tillsvidare så har jag min Panasonic GX8 som inte alls är så dum, utan den har ganska mycket finesser och med bra objektiv så levererar den fina bilder. 

Panasonic Lumix GX8. 

Då frågar sig kanske någon vad Olympusen kan som inte Panasoniken redan kan, och det verkar vara en hel del om jag jämför specifikationerna. Men det är annat som fått mig att fundera på en uppgradering, och det är flera vänner på Fotosidan som lovordat Olympusen, och jag har ju inte varit helt opåverkad så det lutar helt klart åt att det blir en ny Olympus OM - DE-M1 Mark II innan årsskiftet, jag får ta en diskussion med min ekonomichef så får vi se hur det blir. 

Det var allt för i dag 

Ha det gott 

Stig 

Inlagt 2018-09-23 14:24 | Läst 2917 ggr. | Permalink
Jag har den och är väldigt nöjd. Tillsammans med bra objektiv - och det är väl alla olympusgluggar? - så är den en dröm. Den kompletterar perfekt min OM-D E-M 10 mkII.
//GöranR
Svar från Stican 2018-09-25 08:13
Tack skall du ha Göran för dina kommentarer, det är långt mellan drömmar och beslut.
Ha det gott/Stig
Har också en GX-8 och är riktigt nyfiken på en jämförelse med OM-D E-M1 Mark II. Har en Nikon D800 som jag inte alltid orkar släpa med mig trots bildegenskaper som är mycket bra. Tycker att dynamik och brus är det som ligger efter hos GX-8. Både Olympus och Panasonic har många fina objektiv att välja mellan.
/nic
Svar från Stican 2018-09-25 08:17
Tack Nils Erik för dina kommentarer, som jag skrev så är jag ganska nöjd med min GX8 så egentligen kanske det är för små skillnader till OM-D E-M1 Mark II för att byta upp sig. Men jag funderar ett tag till.
Ha det gott/Stig
Jovisst är det en kanonkamera, jag har den första modellen, den såldes för 6500,. när mark II kom och det som skiljer mest är väl autofocusen som blivit snabbare. Framförallt gillar jag greppet som är perfekt för lite större objektiv. Till kortare brännvidder föredrar jag Pen F som är liten o mysig o vacker. Men överlag är Olympus ett märke som jag aldrig funderar över att överge, absolut toppklass! Hälsn, LO
Svar från Stican 2018-09-25 08:23
Tack skall du ha för dina kommentarer LO, Det är väl kanske sådana detaljer som snabbheten som lockar, men min CX8 är säkert tillräckligt snabb för min typ av fotografering, men mycket vill ha lite till. För övrigt så är jag ju nöjd med objektivutbudet och där finns det en del att önska istället kanske.
Ha det gott/Stig
Själv skaffade jag en GX-9 för att ha en mindre kamera. Den har väl samma sensor som E-M1 Mk2 tror jag?
Dubbelolle 2018-09-24 00:56
Ja, och samma som i Pen-F, LO
Svar från Stican 2018-09-25 08:29
Tack Affe för din kommentar, jo det stämmer säkert att GX9 har fått en lite vassare sensor än min GX8, men det betyder inte något för min del utan det som lockar är väl mer själva bytet till märket Olympus, men det är kanske ren fåfänga, för som jag skrev så levererar GX8 oftast mycket bra bilder.
Ha det gott/Stig
Vet inte om du behöver någon ny utrustning, tycker dina bilder är bra ändå. ;)
Svar från Stican 2018-09-25 08:38
Tack Margareta för dina vänliga kommentarer. Det är roligt att du uppskattar mina bilder, men det är ju ofta mycket gamla bilder som jag visat på senaste tiden, men genom en ögonsjukdom jag drabbats av, så är jag beroende av autofokusen, men den hänger inte alltid med på min kamera, så det är ett skäl till en ev. uppgradering.
Ha det gott/Stig
Margareta Cortés 2018-09-25 10:12
Jag har samma problem, min ögonsjukdom gör att jag ser dubbelt också, så autofokus är ett måste.
Svar från Stican 2018-09-25 17:03
Den sjukdom som jag drabbats av heter "Ptos" och det finns en förklaring här: http://www.sankterik.se/sv/sjukdomar-och-besvar/ogonsjukdomar/hangande-ogonlock-ptos/?setcookie=true
Ha det gott/Stig
Margareta Cortés 2018-09-25 17:21
Min har ett långt och krångligt namn. Map dot fingerprint coreal dystrofi.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg