Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Lite nytt från Lindesberg

 Soluppgång från min altan i lördags den 16 feb. 2019

Ett par nyinvesteringar har jag gjort under den gångna veckan och det ena är en ny mobiltelefon, och det blev inte en Iphone som många väljer, utan det blev en Samsung A 6. Att jag köpt en ny telefon var nödvändigt p.g.a. att mitt mobila bank-id slutade fungera och det är numera ett måste att kunna legitimera sig om jag skall få ut handlingar från skatteverket och liknande.  

Så här ser den ut och den är bara obetydligt större än min gamla Sony

P1060040 Jämförelse mella Samsung och Sony

 Jämförelse mellan Samsung och Sony

Min andra investering blev ett nytt objektiv ett Panasonic Leica Summilux DG 25/1,4 vilket motsvarar 50 mm i 24x36 mm. så nu kan jag säga att jag  också har en Leica. Det är förstås inte någon fin antik pjäs, men den kanske fungerar likvärdigt.

 Panasonic Leica 25 mm. 1,4

Eftersom jag bara haft objektivet ett par dagar så har det inte hunnit bli så många bilder tagna men här är ett par stycken

P1060474 Margaret bakar bullar

Margaret bakar bullar

P1060458 Dennis på sedvanlig utsiktsplats

Dennis på sedvanlig utsiktsplats vid fönstret mot gatan

För c:a 3 veckor sedan tog jag kontakt med något som heter "Vårdslussen" och det är ett ställe man kan vända sig till om man inte får behandling för sina åkommor efter 3 månader. I början av veckan så tog jag kontakt med "Vårdslussen" igen eftersom de inte hört av sig, för att höra hur det hade gått med min begäran om operation av mina ögonlock, som hänger ned och skymmer pupillen så jag fått en nedsatt syn. Men Örebro Universitets Sjukhus hade inte svarat, så sjuksköterskan som jag pratade med lovade att skynda på min förfrågan. Nästa månad så har det gått ett år sedan jag skickade in en egen vårdanmälan till ögonkliniken på Örebro Universitets Sjukhus. Det är alltså som vanligt i svensk sjukvård "Var god vänta du håller din plats i kön". 

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-02-18 10:50 | Läst 3510 ggr. | Permalink
Vadå!! Antik pjäs ? Mina fina Leicor ( Q och M6) Jag helt förkrossad./NE
Svar från Stican 2019-02-18 14:04
Tack NE för din kommentar.
Tråkigt att du tog så illa vid dig, men jag har för mig att jag skrev om mitt objektiv Panasonic Leica Summilux 25 mm. 1,4.
Ha det Gott/Stig
Nils-Erik Eriksson 2019-02-18 20:22
Tog illa vid mig, knappast, men jag betonade nog inte undertonen i svaret
Nils-Erik Eriksson 2019-02-18 20:23
Tog illa vid mig, knappast, men jag betonade nog inte undertonen i svaret
Svar från Stican 2019-02-18 22:57
Hej NE
Det var skönt att veta.
Ha det gott/Stig
Den ser smidig ut din Lumix, det blir säkert bra! Köpte själv en ny mobil för ett par månader sedan, men jag 'backade' från en Smartphone till en med knappar, jag gillar inte att se eller sköta Internet via små mobilskärmar, så jag använder min mobil just bara till telefon och SMS och inte så mycket mer.. Men den har ändå WiFi och Bluetooth och annat, men framförallt så har den 30 dagars passningstid.. det är underbart! Ses här: https://www.catphones.com/en-gb/cat-b35-mobile-phone/
Hälsn!
Svar från Stican 2019-02-18 22:55
Tack Jan för dina kommentarer, jag använder inte min telefon till så mycket annat än att ringa och skicka SMS heller, men nu har jag installerat Mobilt-ID så jag kan legitimera mig när det kommer meddelanden via den digitala brevlådan i min mail-box från t.ex. Skatteverket.
Ha det gott/Stig
Fin kamera och objektiv! Gillar retro utseendet. Är själv på jakt efter en beggad Nikon DF eller en Olympus Pen F. Tragiskt med vårdköerna.

MvH
Johnny
Svar från Stican 2019-02-19 18:25
Tack Johnny för dina trevliga kommentarer. Är lite avundsjuk på dina besök hos örnarna, men om sjukvården kommer till skott med mina operationer så kanske det blir verklighet.
Ha det gott/Stig
Jo du Stig, politikernas vårdlöften är inte värda ett ruttet lingon, vården är som ett gummiband - utsträckt, men när brister det?
Mobiltelefonen har blivit nödvändig för att fungera i samhället, och så kan varje steg och åtgärd spåras också hos den enskilde.
Fina bilder du tar!
Svar från Stican 2019-02-19 18:30
Tack Stefan för dina kommentarer, jo jag märkte att det var en stor skillnad mellan Stockholms och Örebro Läns Landstig när det gäller att vänta på operation. Tack för dina snälla kommentarer angående bilderna.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg