Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Så här ser den ut

Mitt nyförvärv

P1060112 Lumix GX8 och Olympus M.Zuiko Digital 17 mm. f 1,8.

I min förra bloggpost skrev jag om min beställning av ett nytt objektiv en Olympus M.Zuiko Digital 17 mm. f: 1,8. Igår kom den hem från posten och det fattades tyvärr motljusskyddet som var restnoterat, lite smolk i glädjebägaren var det, men det viktigaste kom dock. Nu måste jag naturligtvis prova nyförvärvet, och min nyblivna 4-åring Dennis fick vara fotomodell.

P1060806 Dennis poserar i soffan

 Dennis poserar i soffan

P1060809 Gårdagens middag Kycklingklubba m. kokt potatis

 Gårdagens middag Kycklingklubba m. kokt potatis

P1060812 Ett självporträtt

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-04-09 22:45 | Läst 3014 ggr. | Permalink
Grattis till nytt objektiv, det gillar jag ,Olympus säljer ju motljusskydden som tillbehör, borde ingått - lite snålt. Jag har en hel drös både Panasonic o Olympus. Det blir du säkert nöjd med! Dennis med! Må fint, LO
Svar från Stican 2019-04-10 08:40
Tack LO för trevliga kommentarer, jo det här är min andra Olypusglugg, den första är ett Olympus 60 mm. 2,8 macro, och den köpte jag för c:a 2 år sedan. Motljusskyddet är som sagt restnoterat och beräknas komma in i mitten på april så det är bara att vänta.
Ha det gott/Stig
Olympus mZuiko 17mm/f1,8 är mitt direkta favoritobjektiv, fr a när det gäller gatufoto och när jag är ute och reser. Sitter för det allra mesta på min Olympus Pen F, som default. Springer hellre fram och tillbaka än byter objektiv.
Motljusskydd fick jag köpa separat. Tycker det är lite småsnålt faktiskt.
Mycket nöje!//GöranR
Svar från Stican 2019-04-10 12:27
Tack Göran för dina kommentarer, jag kan erkänna att när läste din blogg för en tid sedan och lät mig inspireras av dina lovord om Olympus mZuiko 17mm/f1,8 så då och där bestämde jag mig att skaffa ett lika dant. Håller med om att det är snålt av Olympus att motljusskyddet inte ingår, Panasonic är lite frikostigare på den punkten.
Ha det gott/Stig
Kul med nya fotoprylar och Dennis poserade ju fint så han gillade säkert nyförvärvet också.
Svar från Stican 2019-04-10 12:37
Tack Margareta för fina kommentarer. Med en ny glugg på kameran så blir det lite nytändning, och i mitt fall så får jag ett lite vidvinkligare objektiv med skaplig ljuskänslighet, vilket är bra när det är mörkt. Dennis är en tålmodig hund som gärna poserar. Vi har nyss kommit in från vår lunchpromenad och det var 1 grad kallt och det blåste en frisk nordan så det kändes som flera grader kallt.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg