Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Det blev lite knepigare än väntat

Fortsättning på fiberinstallationen

P1070526 Här är fiberinstallationen på plats kopiera

För en månad sedan såg min fiberanläggning ut så här

Sedan gick det ett par veckor

Då kom det en tekniker som skulle göra den slutliga installationen och här sitter han och försöker installera min dator. Men det skulle visa sig vara svårare än väntat. Men det första som inte fungerade som det var tänkt var att Tv:n skulle gå trådlöst, men se det gick inte för kanalväljaren kunde inte ta emot trådlöst, den fungerade bara med kabel så alternativet var att införskaffa en trådlös sändare och mottagare då skulle det fungera sade teknikern, som för övrigt heter Thomas. Sagt och gjort vi beställde ett sådant arrangemang men det tog någon dag ytterligare, och kostade en hel del, som inte ingick i den totala kostnaden

P1070843 Thomas fortsätter med installationen av min Laptop    Här fortsätter Thomas att installera min Laptop 

P1070844 Med Routern och en trådlös sändare på plats såg det ut så här

Så här såg den slutliga installationen ut med Routern på väggen och den trådlösa sändaren till vänster på golvet med tre stycken strömadapter, en för varje apparat det ser inte särskilt proffsigt ut tycker jag.

P1080105 Mycket bättre

Med hjälp av min städhjälp så har vi lyckats få bort det mesta av ledningar från golvet så nu ser det lite prydligare ut.

När det gäller min stationära dator en ASUS AIO så gick inte installationen så bra, internet fungerar med bredbandet, men av någon anledning så påstår datorn att den inte är ansluten, och vad vi kom fram till är, att det är något nätverkskort som strular. Men vad jag skall göra åt det får jag ta en funderare på, det måste antagligen till en support från ASUS för att lösa detta. Datorn fungerar till 95% och enligt Bredbandskollen så ligger värdena på c:a 125 megabit och det är bra säger de. 

Men allting är inte pest och elände det händer små underverk i trädgården också 

P1080070 En Nyckelpiga på det som skall bli Blå Bolltistel

Ett av många små underverk en Nyckelpiga som hoppas hitta något ätbart på en blivande Blå Bolltistel

P1080088 En sprickfärdig Rudbeckiaknopp

och här är en sprickfärdig Rudbeckiaknopp

P1080023 Det är som vanligt gott om Humlor bland Lammöronen

Det är som vanligt gott om Humlor bland Lammöronen

P1070818 En Humla bland Rosorna

En annan Humla skall landa på en av Rosorna

P1080028 Röda Rudbeckior

Ett gäng Solbrudar har slagit ut 

P1080048 Brudslöja

Den här Brudslöjan är i år vackrare än någonsin

P1080048 Brudslöja ett utsnitt

Ett litet utsnitt av ovanstående Brudslöja

P1080116 Orange Daglilja

I år är det första gången det blivit så många blommor av Orange Daglilja (Hemerocallis Maona Loa) tidigare år har det bara blivit någon enstaka 

P1080065 Björnbärsblomma

Björnbärsblommorna börjar däremot bli färre de börjar övergå till att bli bär och det verkar bli ganska mycket 

P1080077 En nyutslagen Röd Rudbeckia

En nyutslagen Röd Rudbeckia får avsluta den botaniska delen

P1080119 Dennis på gräsmattan

Det var väl inget mer eller hur Husse

Nej det har du alldeles rätt i Dennis

Så då säger vi väl

Ha det gott

Stig 

Inlagt 2019-07-21 11:47 | Läst 3586 ggr. | Permalink
Låter jobbigt att det blev en del komplikationer med din fiberinstalllation! Jag hade inte alls den problematiken när jag fick in fiber här, det fungerade direkt.. däremot har jag bytt router en gång, den förra krävde uppdateringar ibland där jag manuellt måste stänga av den och sedan sätta på den igen.. en omstart helt enkelt.. men det fanns ingenting som talade om för mig att det krävdes en om start ibland p.g.a. nya uppdateringar.. jag märkte det oftast på att min fasta telefon plötsligt inte fungerade.. då var det alltid en omstart som krävdes! Den senast routern sköter detta själv.. Men jag känner att det ofta är så att när man skaffar något 'nyare' så är det inte längre 'bakåtkompatibelt' med fungerande prylar man redan har.. Jag köpte ju en ny fast dator för ett par månader sedan, och givetvis så fungerar inte skannern till den datorn trots att det är samma märke.. och HP har inte längre kvar drivrutinerna till den skannern, den är för gammal! Däremot går drivrutinen att köpa på internet via nått privat bolag, men då kostar drivrutinen 750:- ! I min bärbara 17¨ dator (HP) så fungerar skannern utan att ha installerat någon drivrutin.. men jag ska leta upp en CD-skiva jag har med original drivrutinen och se om den går att installera på den nya datorn.. vi får se!
Hälsn!
Svar från Stican 2019-07-21 22:41
Tack Jan för dina kommentarer. Att starta om routern har jag gjort efter rekommendation av telefonsvararen på Telia som ett sett att "lösa de vanligaste problemen". Men jag köpte ett program som skulle hjälpa mig att "städa min dator efter skadliga och korrupta filer och program, men så lätt är det förmodligen inte, utan jag får nog be om hjälp av en support.
Min dator fungerar alldeles utmärkt ändå, trots att den påstår att den inte är ansluten till något nätverk.
Det låter lite märkligt att HP inte kan leverera en drivrutin till din skanner, jag har en Epsonskanner av lite äldre modell men Epson kunde faktiskt leverera en ny drivrutin till min gamla skanner.
Ha det gott/Stig
Många kablar blir det. När jag hade fiber i mitt förra hus så såg det något liknade ut, eller ännu värre. Jag hade också en switch vid routern för att köra ut TV till tre tv-apparater. Jag hade trådat mellan router/switch till de andra TV, det ingick också ett extra uttag i vår installation. Fint med en installatör, det fick inte jag (utöver den fasta fiber) utan man fick hämta paketen på posten och installera delarna själv, men det var nog inget problem alls att få igång det. Fortfarande imponerad av min TV box som jag kunde styra från en app på mobilen, för inspelningar mm

Fina blommor och insekter
Svar från Stican 2019-07-21 22:52
Tack Peter för dina kommentarer, jag har som tur är bara en TV men det blev många sladdar ändå om jag vore 15 år yngre så skulle jag nog också dragit en ledning mellan router och TV och sparat nära 1700 kr. för den här teknikern sade ifrån att det ingick inte i hans uppdrag så det var upp till mig att lösa den biten. Att jag fick en tekniker ingick i köpeavtalet med Telia.
Tack för dina snälla kommentarer om minaträdgårdsalster.
Ha det gott/Stig
Din installation såg sannerligen inte proffsig ut från början och jag tänkte direkt att det skulle bli hopplöst att dammsuga när jag såg sladdarna på golvet. Ni fick ju till det lite bättre sedan. Det är mycket roligare att se dina trädgårdsbilder. Väldig fina blommor och Dennis kan vara ute och ha det skönt på gräsmattan.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-07-21 23:03
Tack Lena för vänliga kommentarer. I fredags så kom min städhjälp och jag visade henne hur det såg ut bakom min soffa och hon var mera kreativ än jag, så hon fixade till det i första hand hjälpligt så hon kommer åt att städa. Sedan får jag kanske anlita en elektriker som ordnar med fler vägguttag så jag får plats med alla adaptrar. Det var roligt att du gillar mina trädgårdsbilder,
och Dennis han älskar att få vara ute på gräsmattan men när det är för varmt som det varit några dagar då lägger han sig i skuggan av våra fruktträd.
Ha det gott/Stig
Att få allt att fungera på en gång är inte lätt, det har jag också erfarenhet av. Trots fiber har jag valt att ha kvar TV:n via parabol, jag vet inte vilket som är smartast. Håller med Lena om att det är roligare att titta på blomsterbilderna, du har många fina växter! Nyckelpigan på bolltisteln är skön och rudbeckiorna tycker jag gör sig väldigt bra på din bild! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-07-22 09:52
Tack Björn för dina kommentarer, jag har sagt upp mitt abonnemang hos Boxer eftersom det ingick TV-abonnemang hos Telia i Öppenfiberavtalet och det fungerar ju bra det också.
Det är definitivt trevligare att fotografera trädgårdsbilder och det är roligt att du uppskattar dem.
Ha det gott/Sig



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg