Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

I bland blir jag skraj

Spindelns-lek-med-maten-2007

Kanske inte av den här varelsen utan det är för de s.k. nättroll, som bara vill göra livet surt för oss

Det händer inte ofta att jag blir rädd eller orolig, men för en tid sedan så damp det ned ett mail med hot om att ha planterat en "trojan" i min dator och att avslöja mina förehavanden på nätet för mina vänner och släktingar, om jag inte slantade upp en massa dollar i bitcoin inom 48 timmar, och det var inte första gången, utan det har hänt flera gånger tidigare med ungefär samma hot, men det har inte hänt något obehagligt hittills, fast det visste jag ju inte. Så därför bestämde jag mig för att skaffa ett just antivirusprogram.

Någon "förståsigpåare" uttalade sig om att med fiber och bredband så är man extra sårbar för inkräktare, inte vet jag men andra vet tydligen, så jag har laddat ned ett program på prov, som fått en del lovord, i två månader skall jag prova programmet, så får vi se om det håller vad det lovar och motar "Olle i Grind".  

Så ser min "PC-guard" ut

I mitt avtal med Telia så finns ett liknande skydd, men det lär av ovanstående "Bättrevetare" inte ge fullgott skydd

Skärmklipp F-Secure

och det heter F-Secure, nog om detta, nu snackar vi om något roligare kanske med några bilder från förr

Fjärilshuset-1992

Den här fjärilen som jag inte har något namn på, fotade jag på Fjärilshuset i Solna 1992 med en analog kamera

Stockholm-Skyline-Humla-på-en-parkblomma-1987

och den här bilden av Humlan är ännu äldre den tog jag 1987

Pärlemorfjäril på blommande Rönnspirea 2002

Pärlemorfjäril på blommade Rönnspirea i Täby 2002 det gick bra att ta bilder på den analoga tiden också.

Humla-i-Rönspirean-sommaren-2006

En Humla som flyger in i samma Rönnspirea men några år senare tog jag med digital kamera

Rapsfjäril-på-Lavendelblomma-2008

Samma här en Rapsfjäril har landat på en Lavendelblomma taget med en nyanskaffad zoom 120- 400 mm.

Trollslända-2008

En stillasittande Trollslända är inte svårt att ta, men om den flugit så hade det varit svårare att fota

Kärlek-i-Slånbärssnåret-2008

Kärlek i Slånbörssnåret det här paret rör sig i maklig takt lättfångat

Humla-i-rabatten-2008

Den här Humlan lyckades jag ta en bild på i flykten

En Blomfluga i rabatten-2007

En liten Blomfluga står nästan stilla och ryttlar mellan blomstjälkarna

P1080169 Dennis badar med Margaret

Dennis får bada med Margaret i Hemsjön det var säkert över 20 + grader

Fy f-n husse det här skall du få för senare 

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-08-05 17:51 | Läst 2674 ggr. | Permalink
Windows 10 har ett eget inbyggt virusskydd som är riktigt bra.

Markera breven som skräppost hos leverantörens server så slipper man liknande mail.
Svar från Stican 2019-08-06 12:20
Tack Christer för dina tipps och Kommentarer. Jo det kommer mycket skräppost som ordinarie och det kastar jag naturligtvis bort, men det som kommer i skräppostlådan då. Varför är inte det redan bortstädat?
Ha det gott/Stig
Många riktigt välgjorda o fina närbilder, snyggt! Dennis är en riktig gullis! Hälsn, LO
Svar från Stican 2019-08-06 12:22
Tack skall du ha LO. för dina fina kommentarer, Dennis hälsar tillbaka.
Ha det gott/Stig
Fina bilder här! Visste inte att Dennis är en badkruka.. I min nyaste dator inköpt i april så fanns det en månad gratis med virusskyddet McAfee (tror jag det var) men i Windows 10 så ingår virusprogrammet Windows Defender, och jag nöjer mig med det! Det sköter sig automatiskt och gör sina virussökningar med jämna mellanrum och rapporterar hur det står till.. Har även Defender på min 'bärbara' och har haft det i 5 år nu, och tycker det fungerar fint där också! Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2019-08-06 12:32
Tack Jan för dina kommentarer och tipps. Jo jag har också Windows Defender och det har jag haft tillsammans med den här datorn i 3 år men när mängden skräppost började stiga mig över huvudet så undrade jag om det inte vore bra med ett annat program som kanske bättre kan sortera bort skräpet. Roligt att du gillade min bildkavalkad. Dennis gillar normalt att bada, vilket vi gör så gått som varje dag, men där är det långgrunt så han kan vada i som han vill. Nu lyfte jag i honom till Margaret från en brygga där det var djupt och det gillade han inte.
Ha det gott/Stig
Gillar särskilt humlan trean från slutet - den kan ju inte flyga enligt de aerodynamiska lagar som gällde förr, men visste ju inte om det utan flög ändå. Fin bild också!

Jag blir periodvis uppringd av en engelsktalande person, gissningsvis indier, som "jobbar" i en sal med många andra lurendrejare. "Sir", säger han, I am calling from Microsoft nånting och så kommer det en harang om att jag måste sätta mig vid datorn och logga in enligt hans anvisningar (så att han kan komma åt mitt bankkonto och ta ut mina pengar).

Det blir rätt jobbigt i längden så jag skrev upp de uppringande numren (alla är svenska) och ringde polisen på 11414. Efter 75 minuter svarade en trött tjej att sånt här är inget att göra åt, bara att lägga på luren.

Näste gång han ringde svarade jag "Police Department" med officiell röst. Då blev han arg och riktigt otidig men har hållit sig borta från min telefon en vecka nu.
Svar från Stican 2019-08-06 12:43
Hej Måns och tack så mycket för dina kommentarer, jo den bilden är bland de bättre jag tagit så den gillar jag också. Än så länge har jag klarat mig från telefonförsäljare i min mobiltelefon, men med den fasta telefonen fick jag många sådana samtal och det blev ganska tröttsamt. Nu har jag haft fullt sjå med min skräppost. Bra att du blev av med din ev. bedragare, sådana hör man talas om lite då och då i TV och radio.
Ha det gott/Stig
Jag har fått samma hot men slänger dem bara. Det var ett tag sedan nu och jag ska ha tillräckligt med skydd via mitt jobb anser de som vet. Gillar inte Dennis att bada? Han kanske inte har insett hur skönt det är efteråt.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-08-06 12:50
Tack Lena för dina kommentarer. Jo då jag slänger också vartefter det kommer in men det verkar ju aldrig sina och därför har jag satt in lite moteld för att minska på skräpet. Jag får se om det hjälper. Dennis tycker mycket om att bada om han får bestämma själv, och vi har möjlighet här i vår å som glider förbi c:a tio minuters väg hemifrån, där kan Dennis kliva i själv.
Ha det gott/Stig
Vilken fin serie, en lång rad vackra insektsbilder! Flygande humlan är jättefin, men flera andra också! Är det en bärfis spindeln fått tag på där i början? Och skräppost är det svårt att klara sig undan, jag får uppåt 50 skräpmail om dagen numera och funderar på att skaffa mig ny mailadress.
Och säkert skönt för Dennis med ett dopp, även om han inte hoppar i själv! Många hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-08-06 22:23
Tack Björn för dina fina kommentarer. Jo det är en liten Bärfis som råkat illa ut, men så illa är det inte för mig. Alldeles nyss så slängde jag några skräpmail igen och i morgon har jag säkert nya i mailboxen. Dennis är ganska förtjust i att bada men på egna villkor, vi brukar ta vår lunchpromenad förbi ån som flyter genom Lindesberg och där finns en båtramp som sluttar långsamt ut i vattnet, där kan han gå i till magen ungefär sedan är det bra.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg