Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Bara en hungrig Skata

I helgen var det premiär på vår uterestaurang 

DSC_2751 En Skata äter brunch

Ha det gott

Stig o Dennis

Inlagt 2019-10-15 18:35 | Läst 2212 ggr. | Permalink
Kul! Här fick du en väldigt fin bild på Skatan! Man ser den vackra teckningen som dom har på varje enskild vingfjäder, och den lite blågröna nyansen som dom har i det svarta, men det gäller att ljuset är rätt för att man ska se det.. Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2019-10-15 18:56
Tack Jan för en fin kommentar, här har jag använt min Nikon D7200 och ett Tamron 100/400 mm på fri hand och det blev väl ganska bra. Det var ganska bra förutsättningar i söndags med sol och skönt väder.
Ha det gott/Stig
Jättefin bild och precis som Jan skrev, snyggt att man ser färgerna i fjäderdräkten :)
Svar från Stican 2019-10-15 22:30
Tack Joakim för din trevliga kommentar, Kanske hjälpte solljuset till att förstärka färgerna.
Ha det gott/Stig
Vilken elegant skata! Verkar ha födgeni också, vet att ta för sig när det bjuds! Tjusig bild! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-10-15 22:34
Tack skall du ha Björn för din kommentar, jo då de vet nog om att förse sig, och i dag när det har regnat nästan hela dagen, så har det varit fler skator som försett sig från automaten.
Ha det gott/Stig
Snyggt fångat! Skator brukar vara skygga och luriga att få på bild. Men bjuder man på mat så går det kanske bättre.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-10-16 08:41
Tack Lena för en fin kommentar, jo att skatorna är skygga märks tydligt när jag öppnar altandörren som tyvärr knarrar lite, så de har nog mycket bra hörsel också, då flyger de iväg men efter en stund återvänder de kanske är det hungerkänslorna som tar över.
Ha det gott/Stig
Snyggt med ljuset genom vingarna! Bra fångat och kul att du har en matning.

MvH
Johnny
Svar från Stican 2019-10-16 08:51
Tack skall du ha Johnny för din kommentar. Jo jag satte upp den här fågelmatningen för ett år sedan och försökte fotografera småfåglar hela vintern men jag var inte så nöjd med resultatet, jag använde då ett Tamron 150/600 mm mestadels på stativ, nu har jag ett Tamron 200/400 mm. som jag fotat med på fri hand och det har väl gått lite bättre. Solljuset kom ganska snyggt genom äppelträdet så skatan blev belyst framifrån.
Ha det gott/Stig
Skatorna är så mycket vackrare än vad många förstår. Men ofta är dom lite för snabba att tömma matningen om man inte försöker att göra det lite svårt för dom
ing-marie
Svar från Stican 2019-10-16 22:46
Tack Ing-Marie för en trevlig kommentar, jo jag håller med dig att visst är Skatan vacker , och den är ganska glupsk också så jag får nog fylla på automaterna i morgon. Första dagen jag hade fyllt automaterna var det övervägande Talgoxar och Blåmesar samt några Pilfinkar men andra och tredje dagen så kom Skator och Kajor på besök och då blev det i det närmaste tabberas på maten.
Ha det gott/Stig
Inte så bara, skator är vackra och du fångade din mitt i maten.
Svar från Stican 2019-10-17 18:07
Tack Margareta för din vänliga kommentar. Det tog kanske ett dygn innan Skatorna upptäckte foderautomaten, men sedan var det full fart på ätandet och dagarna efter så har det pågått tills maten är slut så nu får jag fylla på magasinen igen.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg