Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Hör du Dennis har du tid ett ögonblick

"Jo då Husse det vet du jag har alltid tid för dig. Är det något särskilt du vill berätta?" 

"Jo det kan jag berätta att för en vecka sedan blev jag Farfar för tredje gången."

"Jasså det låter spännande. Vad hände då?"

"Jo Peter och Trine har fått en dotter och August har fått en syster som skall heta Sally."

IMG_1825 (1) Sally och Trine

Här ligger Sally hos Trine på BB fotot är taget av pappa Peter

Morgonrodnad på Första Advent

Sedan har jag försökt att fota lite fåglar vid foderautomaten med Nikon D7200 och Tamron 150/600 mm. och peppar, peppar så fungerade autofokusen på 600 mm. igen. För en tid sedan kunde objektivet inte hitta fokus på just 600 mm, så jag ringde till Cyber Photo där jag köpte objektivet, men de hänvisade mig till något företag som gör reparationer, men på deras hemsida skriver de att de ger inga kostnadsförslag på telefon eller mail. Som sagt så tog jag lite bilder, men efter granskning i datorn så var resultatet allt annat än godkänt efter de senaste bilderna, så det kanske ändå är något som inte är som det ska.

1000-lumix_100-400mm_extension_tripod_foot_1456760508

Apropå objektiv så har det varit Black Friday och jag har beställt ett Panasonic Leica 100/400 mm. efter en kortare förhandling så fick jag ett bra pris(tycker jag) hos Cyber Photo. Så nu går jag lite i väntans tider och är nyfiken på om det motsvarar förväntningarna, jag har sett Stefan Arvidssons fina bilder med just en Panasonic Leica 100/400

Skärmklipp Triopo GT Kolfiberstativ kopiera

Tidigare i veckan så slog jag till på ett Kolfiberstativ som är aningen högre och betydligt lättare än mitt Gitzo stålstativ, så nu slipper jag stå som en märla och få ont i ryggen.

Bilderna på Duvan har jag tagit med Tamron 150/600 mm. och de känns inte helt OK. det saknas lite bättre skärpa.

DSC_3031 Sven Dufva på promenad

Kan det vara Sven Duva som kommit på besök?

DSC_3043 En Duva letar mat

Här går hen i alla fall och letar efter något ätbart

DSC_3045 Här verkar det vara något

Här verkar det vara något ätbart 

Nedanstående bilder är tagna med min Nikon D70 och Nikkor 70/200 mm 1:2,8

Koltrast i trädgården 2006 copy kopiera

Men se här en Koltrast från 2006 i Täby och i  brist på hyfsade vinterfåglar tar vi ett tag i arkivet

Blåmes , Talgoxe ,Koltrast, och Hackspett 26 jan. 2006 004

och här en Talgoxe som kalasar på lite snö Nikon D70 Nikkor 70/200 mm. 1:2,8 1/640 sek.

Blåmes20 jan. 2006 utanför vardagsrummet 018 kopiera

En Blåmes har slagit sig ned i buskarna utanför vardagsrumsfönstret i Täby vintern 2006 Nikon D70 och Nikkor 300 mm 1:4,0  1/200 sek.

"Vad säger du Dennis nu har vi väl inte mycket mer att berätta om så vi säger God Natt"

"Det låter bra Husse"

P1090132 Stig och Dennis

Ha det gott

Stig och Dennis

Inlagt 2019-12-03 23:25 | Läst 3078 ggr. | Permalink
Först stort grattis, alltid kul när familjen växer. När det gäller Tamron och D7200, jag hade den kombon ett tag (generation 1 av objektivet men har hört samma problem med G2) att fokus slutar att fungera ibland, jag levde med detta i ett par år. Vad man behövde göra när inte fokus fungerade var att skruva av objektivet och sätta på det igen. Vad detta beror på vet jag inte om det är utrett men det är många som har haft detta, och eftersom det kom även på G2 så undrar jag om Tamron har en lösning. När det gäller skärpa så testa att finjustera fokus, fotografera av en sedel med AF-S och en punkt AF och ta en serie bilder med samma inställning och ändra i AF fine tune eller vad det heter från 0 till +5, +10 etc och se vilken grupp som har skarpast serie.

Ett panasonic 100-400 är ju ett trevligt objektibåv, lätt och ger stor brännvidd
Svar från Stican 2019-12-05 12:44
Tack Peter för en trevlig kommentar och tips på div åtgärder, men jag packar nog ner Tamrongluggen tillsvidare, för nu har jag fått mitt Panasonic Leica 100/400 objektiv och det verkar vara lovande, har nyss varit ute i trädgården och testat det. Så nu skall jag ladda över provbilderna och framkalla dem.
Ha det gott/Stig
Trevligt med tillökning både i och utanför kameraväskan..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Stican 2019-12-05 12:49
Tack skall du ha Gunte för gratulationen och jag tycker det skall bli roligt att träffa den lilla damen och kanske ta några egna bilder. Har precis varit till posten och hämtat min dyrgrip och även tagit några provbilder, så det blir spännande att se resultatet.
Ha det gott/Stig
Sådan tur att Dennis hade tid att vara med och berätta lite nyheter. ;)
Grattis till ännu ett underverk, så kul med de små och ännu kul när de blir så stora så de kan vara med och förstå saker.
Spännande också med väntan på paket, undrar vad du får för godis då ;) ;)
Klappar till Dennis!
Svar från Stican 2019-12-05 13:01
Tack Margareta för dina fina kommentarer, jo Dennis är ovärderlig för han ser till att jag inte slappar allt för mycket. Det var en trevlig nyhet att det kom en liten Sally till världen och jag ser fram mot att få träffa underverket. Att vänta på paket är ganska olidligt och när det väl kommer så är det som på julafton, nu har det kommit och jag visste ju vad som fanns i paketet. Det är ett objektiv förstås ett Panasonic Leica 100/400 mm. och det har stått på min önskelista länge.
Ha det gott/Stig och Dennis tackar så mycket
Grattis till det nya barnbarnet! Jag använder bara Canon och kan inte komma med så tips om dina val av utrustning. Kan bara önska lycka till och fota mycket. Åtminstone när det gäller fåglar så behöver man öva mycket.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-12-05 13:10
Tack så mycket Lena för din gratulation och fina kommentar. Jo när det gäller fågelfoto så är det övning som gäller och av alla missar så lär jag mig förhoppningsvis något av misstagen. När det gäller utrustning så har jag nog vad som behövs men det gäller att veta hur jag skall hantera den. Sedan så har jag kanske gjort några felinvesteringar bland annat mitt Tamron 150/600 mm. objektiv så om det skall bli en liknande långzoom i framtiden så blir det nog ett Nikkorobjektiv.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg