Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Omväxlande väder

På måndagen den 21 februari drog det in ett snöoväder över Lindesberg

Namnlöst_Panorama1Vinterbild från trädgården

Vinterbild från trädgården

P1034374 Vinterovädret den 21 februari

 Här sitter Dennis tittar på  ovädret utanför fönstret, och har funderingar om det här är vad människor kallar hundväder  

P1034364 Snöoväder utanför vardagsrumsfönstret den 21 februari

 Snöoväder utanför vardagsrumsfönstret den 21 februari

P1034358 Lipar du åt Putin

 Vi Lipar åt Ovädret och Putin 

Dagen efter sken solen igen och det blev en vacker vinterdag med flera dm. snö

P1034433 En Entita vid fröautomaten

 En Entita vid fröautomaten

P1034495 En Gulsparv nedanför äppelträdet

 En Gulsparv nedanför äppelträdet

P1034528 Två Gulsparvar vid fröautomaten

 Är det två Gulsparvar vid fröautomaten eller vad?

P1034638 En Blåmes i Äppelträdet

Det här är i alla fall en Blåmes 

P1034701 En Kaja i äppelträdet

 En Kaja i äppelträdet

P1034600 Kan det vara en Björktrast

 Kan det vara en Björktrast

P1034831 En Talgoxe sitter i Trollhasseln

 En Talgoxe sitter i Trollhasseln

P1034339 Dagens middag Wokad Biff med Nudlar

 Lördagens middag blev Wokad Biff med nudlar

P1034892 Dennis svalkar sig på snön

Det var allt för nu

Ha det gott

Stig och Dennis

Inlagt 2022-02-27 23:21 | Läst 2375 ggr. | Permalink
Väldigt omväxlande väder nu. Ligger snön kvar hos dig eller är det som här att den försvinner på någon dag? Fina och roliga bilder på Dennis och vackert från trädgården med snön och fåglarna. Såg gott och trevligt ut lördagens middag. Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Stican 2022-03-02 12:01
Tack Johnny för din kommentar, jo det ligger fortfarande lite snö kvar och det beror nog på att det inte har varit någon egentlig värme bara någon grad över noll och på nätterna har vi haft några minusgrader. Dennis hänger med och ställer gärna upp som fotomodell. Kul att du uppskattade min bildserie och middagen smakade bra.
Ha det gott/Stig
Du har en imponerande mängd arter i trädgården, björktrasten är en gråsiska. Här nere är vi för fösta gången i år, helt utan hundväder. Man tror inte riktigt att det är sant, klara nätter, soliga dagar med riktigt varmt i solen krispiga mornar men någonstans runt 0 till -3 dvs ändå ganska behagligt. Tror nog att vi ska till september/oktober förra året för att få så många dagar i rad med sol 🌞
pdahlen 2022-02-28 13:01
De vid automaten är förresten grönsiskor
Svar från Stican 2022-03-02 12:10
Tack Peter för kommentarer och upplysningen om Gråsiskan och Grönsiskan, jag skall omgående rätta till det på respektive bild. Jo det har kommit en del nya arter på besök och jag är inte så säker på en del arter så bock och tack. Bortsett från ovädersdagen i början av veckan så har det varit ganska fint väder även om det varit lite kallt så har solen lyst. Men vi har inte sett skymten av några vårblommor än men i dag så har vi omkring 4-5 grader varmt så det kanske lockar fram Snödroppar vi skall ut och kolla.
Ha det gott/Stig
Fint! Här försvinner oftast den lilla snö som kommer ibland, på ett par dagar.. Så har det växlat hela vintern här om jag nu minns rätt.. Som Peter säger, det är Grönsiskor du hade vid matningen. Jag har sett en del såna nere vid Årstaviken här, och då är det i Alträd som dom klänger omkring för att plocka fröer i dess små kottar! Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2022-03-02 12:16
Tack Jan för din kommentar, jag har sett på dina bilder att det inte finns någon snö kavar, men här ligger den kvar även om dagsmejan har gjort sitt bästa för att smälta bort snön så stannar en del envist kvar. Jag har nog inte sett en Grönsiska förut så det var en överraskning men det är ju ganska roligt att få se lite andra arter än
ha det gott/StigTalgoxar och Blåmesar också
Det såg precis lika ut hos oss i KNivsta. Hela dagen vräkte det ner snö och det är mycket kvar ännu. Alla skuggiga platser och där de lagt upp plogad snö. Förståndig hund som inte tycket att det såg så mysigt ut. Trevligt med en gulsparv, de kommer inte till vår matare. Sedan är den nog en gråsiska och inte en björktrast.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2022-03-02 12:26
Tack så mycket Lena för din fina kommentar Dennis vägrade att gå ut den här ovädersdagen och när det pockade på allt för mycket sprang han ut på tomten och uträttade det han behövde. Här har vi som hos dig stora drivor som plogbilen skrapat ihop så det dröjer nog några dagar tills de har försvunnit, och på vår gräsmatta ligger det lite snö kvar men det lär no försvinna snart om värmen består. Gulsparvarna blev ett trevligt återseende för när jag bodde i Täby så var den en återkommande gäst, och så fick jag lära mig att det var en Gråsiska och inte en Björktrast.
Ha det gott/Stig
Fint med trädgården i vinterskrud! Tror att Örebrotrakten, dit väl Lindesberg kan räknas, fick mest med snö den här gången. Du tycks ha en jämn ström av besökare i fröautomaten också, roligt. Gulsparvarna är extra fina tycker jag. Många hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2022-03-02 12:32
Tack så mycket Björn för din kommentar, jodå Örebro med omnejd fick en ordentlig "snösmocka" och Lindesberg var inget undantag. Det är lite extra kul i år för jag har fått mycket nya fågelgäster vid fröautomaterna och talgbollarna och jag gillar också Gulsparvarna för de lyser verkligen upp.
Ha det gott/Stig



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg