Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Igår kom Tomten

Igår kom brevbäraren med beskedet att kameran fanns på Hemköp(som är vårt postutlämningsställe) i Täby Centrum. Så jag fick uträtta två saker på samma resa, dels hämta ut postpaketet och sedan göra veckans matinköp på ICA. Men jag var som ett barn på julafton förståss, så det gällde att uträtta ärendena så snabbt det bara gick. Väl hemma så packade jag upp varorna och in i kylen, men sedan var det dags att öppna paketet.

Mycket nöjd hittills , jag tog de här bilderna med min LX3:a  och i morgon skall bli spännade att få prova kameran i dagsljus.

Vy från sovrummet på förmiddagen 27 jan 2010  med Lumix GF1 20 mm.1,7 100 ISO och 1/400 sek.

Har tagit en bild till med samma motiv men snöovädret har kommit in över Täby och Vallatorp och det gör sig inte så bra på bild utan det ser mer ut som dis. Här ser ljuset lite mörkare ut men det är samma ISO 100 och 1/640 sek.

I går kväll så tog jag några blixtbilder men de tyckte jag inte om det blev för utfrätta högdagrar, så det kanske skulle vara bra med någon sorts diffusor. Ett par närbilder i glödlampsljus Auto. vitbalans, testade jag också utan blixt, och det fungerade ganska bra tycker jag. ISO 100 och 1/30 sek.

 

Det här är ju ingen stor utvärdering av kameran men den levererar snygga bilder och är något större än  LX3:an men betydligt mindre än Nikon D90  620gr. utan batteri GF1 195 gr. utan batteri. Så det blir en betydligt behändigare kamera att bära med sig. Sedan får jag se hur det blir med någon annan optik till för 20 mm. är kanske  lite kort ibland, men det finns ju alternativ. 

 Panasonic Lumix G Vario HD 14-140/4-5,8 MEGA O.I.S

I morgon får jag testa andra muskler än pekfingret, för det har nog ramlat ner c:a 10-15 cm. snö idag. Men efter det om det är uppehållsväder så blir det mer foto kanske på hundarna när de springer på tomten, och det kommer fler s.k. kort-rapporter om min nya vän GF1.

Ha det gott

Stig

 

 

Inlagt 2010-01-27 19:58 | Läst 7486 ggr. | Permalink
Det är alltid kul med paketöppning ! :)
Du packade väl ner sakerna för att kunna packa upp det igen? ;)
Verkar vara en kompetent kamera om jag får tro testerna...

Mvh Rickard
Svar från Stican 2010-01-27 23:41
Hej Rickard. Det skulle nog varit kul men jag började med att ladda batteriet så att jag kunde börja att utforska innehållet i menyerna.
Om man skall tro testerna så är de ganska överens om att det är en mycket bra kamera.
Stig
Grattis till en superbra kamera. Testade i några dagar och blev helt kär. Den är super helt enkelt.
Svar från Stican 2010-01-28 00:36
Tack skall du ha Alexander. Det låter som jag har gjort ett bra val då. Har sedan tidigare en LX3 som jag är mycket förtjust i, den ända nackdelen är att den inte har utbytbar optik. För övrigt en riktigt bra kompakt.
Stig
Spännande! Kom gärna med lite synpunkter på hur den som fotoredskap skiljer sig från LX3.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg