Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu har hon lämnat oss, men livet måste gå vidare

 

Det är idag en månad sedan min älskade Lena gick bort, och nu har begravningen varit. Det blev en vacker och ljus stund i Kapellet "Stillheten" ,   på Täbys nya begravningsplats. Men vad händer sedan?   Sätter vi kanske punkt där?  Kanske inte men livet måste ändå gå vidare.

Jo visst måste livet gå vidare trots allt, även om det känns svårt, och tiden läker alla sår sägs det, och det gör den säkert, men det känns också svårt, för det kommer kanske att ta tid.  Så jag undrar när har tiden läkt mina sår. Det kan nog ingen svara på. Efter en månad börjar jag ändå få lite distans till det som verkade så overkligt då.

Krokus-i-trädgården-1987

Det börjar komma lite vårblommor i trädgården nu. Här är det Krokus som blommade i trädgården 1987 som rabatten såg ut då.  Men ute i naturen så börjar våren också visa sig, och i dag såg jag de första Blåsipporna och stora knoppar  fanns det även på Vitsippor.  Men det är ju aprilväder för det har även snöat.

Blåsippor från 2003, det börjar nog bli dags att ha kameran med nu. Det har dessvärre varit lite dåligt med det på sista tiden, men jag lovar bättring.

Det jag nu saknar  är våra promenader, särskilt nu om våren när allt slår ut. Det är bara en sak bland tusen ting som jag kommer att minnas när det grönskar. Lena föredrogvåren och försommaren framför hösten och vintern, just på grund av att våren ingav hopp om en bättre tid.

Lena och Doglas på vårpromenad den 4 april 2009

Skogspromenad på våren 2007, det var en fantastiskt fin vår det året, långt innan sjukdom och elände.

Dagarna går och den ena är den andra lik, inte riktigt kanske, för jag går upp en till en och en halv timme tidigare på mornarna, kanske beroende på att det ljusnar tidigare nu.  

Vitsippor-i-Hagbyskogen-2008

 Vitsippor i Hagbyskogen 2008

För att få tiden att gå så försöker jag att aktivera mig med allt möjligt, i går så  krattade jag fram en massa fjolårslöv och en massa sand som låg vid tomtgränsen. I nästa vecka kommer en sopbil för att sopa upp sanden, men den gillar inte alla dessa höstlöv som har blandat sig med sanden. Så jag har separerat löven från sanden och tömt löven på komposthögen.

Lena och jag kopplar av med ett glas vin på vår uteplats i vårsolen 2009

Ett annat litet projekt jag sysslar med är att leta fram bilder på Lena, och det finns ju en hel del, förutom alla analoga bilder så finns det ganska många digitala. Trots att jag bara haft digitalkamror sedan 2003 så undrar jag om det inte finns fler bilder på Lena de här 7 åren, än vad jag fotade under de första 25 åren.

Nu skall jag sluta för i dag, i morgon skall jag lämna blodprover för ett kommande läkarbesök den 29 april.

Ha det gott

Stig

 

Inlagt 2010-04-21 23:56 | Läst 9149 ggr. | Permalink
Välkommen tillbaka med din blogg! Hoppas du har lite kraft ... och kanske kan finna lite glädje i ... att hålla kontakten med oss fotointresserade vänner. Säkert kommer du att publicera lite fler bilder av Lena och ditt liv med henne.
Svar från Stican 2010-04-23 00:03
Tack Ernst.
Det har tagit lite tid att ta mig mod att skriva igen, men jag har gjort ett försök nu, och det skall säkert komma några fler bloggar med tiden.
Stig
Kul att se dig här igen Stig och jag hoppas verkligen på fler nedslag tagna ur din verklighet, både gamla som nya. Livet går vidare, men såren finns ju alltid kvar, om än i annan form. Det är som du själv säger, att med lite distans så känns det inte lika overkligt. Fin bild från kapellet.
Svar från Stican 2010-04-23 00:22
Tack Micke.
Det hoppas jag också att det skall bli fler bloggar som handlar om min vardag och kanske lite nostalgi med både nya och gamla bilder.
Det gäller att hålla sig sysselsatt med något för att orka gå vidare, och då är bloggandet kanske en bra medicin.
Stig
Stig, gillar att du vill delge oss här, hoppas att du känner att kraften kommer
tillbaka så småningom

Känner med dig

//Leffe
Svar från Stican 2010-04-23 00:30
Tack Leif.
Att skriva om min sorg är ett sätt att försöka gå vidare och jag hoppas att jag så småningom kan skriva om annat också.
Stig
Välkommen med dina fina bilder och dina vackra ord om din Lena Minnen som lever kvar och för att du är fotograf finns det levande bilder i ditt minne vi känner med dig/bert
Svar från Stican 2010-04-23 00:39
Tack så mycket Bert.
Det är riktigt som du skriver att mina minnen av Lena lever vidare och jag håller på att söka igenom mitt bildarkiv efter fler minnesbilder.
Stig
Fint skrivet, och mycket fina bilder.

Våren hjälper förhoppningsvis till att få orken tillbaka.
Du är varmt välkommen.
Svar från Stican 2010-04-23 00:34
Tack Olle för dina vänliga ord.
Våren är ju på något vis en årstid fylld av förhoppningar, och jag hoppas verkligen att jag skall orka igenom detta.
Stig
Alla varma tankar till dig i din förlust.

Att förlora någon gör alltid ont, att göra det så definitivt är värre än något annat.
Svar från Stican 2010-04-23 00:45
Tack Lysa för din omtanke.
Det har varit en smärtsam tid men jag försöker bearbeta sorgen och saknaden så gott det går med bland annat att blogga igen. Men visst kommer det perioder när jag misströstar.
Stig
Hej!

Tack för en ljus blogg med varma minnen!
Sedan vill jag bara säga att vepan på kistan var oerhört vacker och fönstret bakom ger en härlig dimension till begravningen!

Tack för en läsvärd blogg! Jag återkommer mer än gärna!

FIra dina minnen och var glad åt livet!

mvh
Helena
Svar från Stican 2010-04-23 00:53
Tack Helena för din medkänsla.
Det var trevligt att du tyckte om vepan, som kallas för bårtäcke av begravningsbyrån. Så småningom skall jag nog skriva om våra minnen.
Stig
Trevligt att se dig här igen Stig. Jag hoppas att den kommande värmen och spirande grönskan får dig att må bättre. I naturen finns en enorm läkekraft. Försök ta vara på den. Fina bilder på Lena.
Svar från Stican 2010-04-23 00:59
Tack Torbjörn.
Det hoppas jag också för i dag så har det sannerligen inte varit särskilt vårlikt. Men det skall nog bli bättre både med mig själv och i naturen.
Stig
Har tänkt på Dig Stig!
Kram Milla
Svar från Stican 2010-04-23 01:01
Tack Camilla för dina varma tankar.
Skickar dig en kram tillbaka.
Stig



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg