Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Vanja bor inte här längre

 "Vår" lilla solstråle bor inte här längre. I går kom de och hämtade hem henne. Vanja hade bott här hos oss i nästan ett år nu, den 26 juli 2009 flyttade hon in här och har under det gångna året varit en liten glädjespridare med sitt livliga temperament. Men Doglas är kanske inte av samma åsikt, han har fått se hur hon tagit över hans leksaker och liggplatser. Det är svårt att veta om han överhuvudtaget känner någon saknad, för det märks inte på honom ännu.

Lena och Vanja i Borlänge i juli 2009

Vanja-nyss-hemkommen-från-Borlänge-2009 

Vanja nyss hemkommen till Vallatorp från Borlänge den 26 juli 2009

Vanja och Doglas lekte mycket och här har de dragkamp i trädgården 2009

Porträtt på Vanja 2009

I går var jag tvungen att besöka Arninge Djursjukhus igen för att hon hade fått något problem med luftrören och andningen för hon fick ibland svårt att andas normalt. En veterinär undersökte henne men kunde inte hitta något påtagligt fel utan förslog att göra en grundligare undersökning av luftvägarna, men då måste hon sövas. Vi kom överens om att jag skulle kontakta ägaren först och sedan återkomma.

Lena var mycket fäst vid Vanja och det var säkert ömsesidigt här en bild från januari 2010

 Sagt och gjort, jag ringde till Borlänge och informerade  ägaren om vad veterinären sagt och föreslagit. Då kom beskedet att de hämtar hem Vanja och därmed upphör "fodervärdsavtalet" med mig(avtalet var egentligen mellan Lena och ägaren). Det var naturligtvis ett hårt slag för mig som vid några tillfällen bett att få köpa henne, men Vanja var för värdefull för att säljas enligt ägaren. Hon skall antagligen paras i framtiden och få valpar som kan säljas. 

  

Vanja i Soffan januari 2010

Porträttstudie på Vanja vintern 2010

Vårpromenad med Doglas och Vanja 2010

Doglas och Vanja vid vinbärsbuskarna sommaren 2010

Vanja har under det här året vuxit upp och blivit en mycket snygg liten tik, så jag förstår att ägaren vill utnytja det för sina syften som uppfödare. Men för min del så är det bara sorgligt och det blir ett stort litet tomrum här efter henne. Nu återstår bara att tacka för den här tiden och önska att hon får det bra i Borlänge.

Vanja vid äppelträdet i juli 2010

I helgen så var jag i Lindesberg och hälsade på min dotter Susanne, och på söndagen så åkte vi runt och tittade på en del hus som jag har sett på hemnet.se, en bostadshemsida där många mäklare har sina annonser. Vi passade även på att titta runt lite i stan.

Lindesbergs kyrka en söndagmorgon 2010

Kungsgatan i Lindesberg en söndagmorgon 2010

I min förra blogg berättade jag att jag nu bestämt att sälja huset, och jag har kontaktat en mäklare som vi skall träffa i början av augusti. Sedan började jag att leta på "nätet" efter någonstans att bosätta mig och valet blev Lindesberg. Varför Lindesberg undrar ni kanske ?  Jo av två skäl, det ena är att min dotter Susanne bor här, och det andra är att jag kan få ett ganska bra hus till en överkommlig summa pengar. Att skaffa något nytt i Stockholmstrakten är inte att tänka på, för prisbilden är sådan att det räcker inte mina slantar till.

Nu har jag inte så mycket mer att tillägga för den här gången och livet får gå vidare utan Vanja.

Ha det gott.

Stig

Inlagt 2010-07-20 23:57 | Läst 7876 ggr. | Permalink
Vilken sötnos hon är, lilla Vanja. Verkligen en fin bildsvit!

Det är säkert ingen dum idé att flytta till närheten av din dotter. Det är ju vad jag själv gjorde, när jag flyttade från Sverige till Canada. Lindesberg är vackert, och jag är säker på att du kommer att hitta många spännande fotomotiv där. Framför allt så är det (enligt min högst subjektiva mening) mycket trevligare att bo i en småstad, även om Stockholm är spännande på många sätt.

Lycka till med dina planer!
Svar från Stican 2010-07-22 01:58
Hej Ernst-Göran och tack för din vänliga support.
Visst är det gulliga hundar, och jag saknar lilla Vanja
Ja nu har jag satt hjulen i rullning och det skall bli en spännande resa. Det har som du förstår varit ett beslut som sakta värkts fram, och när det väl kommer till skott så känns allt så mycket bättre.
Som du säger så är det kanske inte så fel att slå ner sina bopålar på en mindre ort. Under en period i mitt liv bodde jag i Luleå, och det var faktiskt inte så tokigt.
Så jag ser fram mot ett nytt liv i kanske Lindesberg.
Ha det gott
Stig
Trevligt reportage med fina bilder. Vilken hundras representerar Vanja, och Douglas med för den delen? Jag förstår att du har svårt för att skiljas från Vanja. Man blir väldigt fäst vid hundar, även katter, speciellt när man haft dem hos sig sedan de var små. Flyttar du till Lindesberg kommer du närmare till Borlänge och Vanja och då kan du ju lättare hälsa på. Lycka till med försäljningen av det gamla huset och flytten till Lindesberg. Vi ser fram emot fina reportage från ditt nya liv i Bergslagen.
Svar från Stican 2010-07-22 02:10
Tack Thorbjörn!
Hundraserna är: Doglas : Griffon Bruxellois och Vanja är: "Petit Brabancon".
Det är sant att en skillsmässa är smärytsam för alla parter ocxh vi är inget undantag.
Om flytten till Lindesberg blir enklare, vet jag inte men valet av förtroende valda
Svar från Stican 2010-07-22 09:09
Tack Torbjörn!
Doglas är en Griffon Bruxellois och Vanja är en "Petit Brabancon".
Det är sant att en skillsmässa är smärtsam för alla parter ocxh vi är inget undantag.
Om flytten till Lindesberg blir enklare vet jag inte, men som du säger så blir det lite närmare till Borlänge. Om jag sen kommer att hälsa på Vanja det får vi se. Tack för din lyckönskan om försäljningen det kan behövas. Det kan nog bli intressant med nya miljöer att fotografera så det blir säkert lite bilder framöver.
Hälsningar Stig
Mycket fina bilder och förstås väldigt jobbigt att lämna tillbaks henne
Fina bilder från lindesbergstrakten att vänta alltså
Tror det kan vara bra för dig Stig
//Leffe
Svar från Stican 2010-07-22 09:18
Hej Leif och tack för dina vänliga ord om mina bilder. Visst var det svårt att lämna tillbaks Vanja för jag vet ju att hon trivdes mycket bra hos oss, och jag hade tyvärr inte mycket att bestämma utan ägaren hade gjort sitt val och det var bara att gilla läget. Fodervärdsavtalet var ju ursprungligen mellan min hustru Lena och ägaren, och det fanns ju inget i avtalet som inkluderade mig också.
Hälsningar Stig



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg